Cum scăpăm de înţepăturile insectelor? Recomandările medicilor

Vara este anotimpul în care înţepăturile insectelor ne fac zile fripte. Acestea ne lasă, cel mai des, cu senzaţii neplăcute de usturime şi mâncărime, iar cel mai mult au de suferit persoanele alergice şi copiii.

Din acest motiv, medicii recomandă din timp părinţilor să cumpere creme, spray-uri şi chiar brăţări protectoare, care pot fi găsite în farmacii. Oamenii spun că, cel mai des, sunt înţepaţi în timp ce lucrează în câmp sau în grădini. Unii dintre ei au fost nevoiţi să cheme şi ambulanţa.

“M-am dus la lucru şi s-a umflat piciorul mai tare şi s-a înroşit mi-a dat febră şi după aia m-a luat ambulanţa. O întrebat ce m-a muşcat zic nu ştiu, nu am văzut sau ţânţar sau musculiţă”, a spus pacienta, Natalia Ciubeică.

Medicii susţin că pentru unii alergici, înţepăturile pot fi fatale, în special cele provocate de albine. “Complicaţii pot fi diferite, precum umflături locale care se pot menţine câteva ore sau câteva zile. Pot fi provocate şi limfostaze. Pielea este roşie, caldă la atingere şi încordată”, a comunicat medicul alergolog, Marina Casapciuc.

Iar farmaciştii susţin că, vara, numărul persoanelor care cumpără preparate împotriva iritaţiei pielii este în creştere. “Pentru protecţie maximă a pielii bebeluşilor, copiilor şi a adulţilor putem folosi spray-uri cu substanţe insecticide, geluri, rolouri, pastiluţe, benzi impregnate, clipse pentru hăinuţe cum ar fi acestea, benzi şi brăţări pentru mânuţă şi dispozitive portabile cu ultrasunete”, a menţionat managerul farmaciei, Irina Copiimulţi.

Preţul acestor medicamente şi dispozitive variază între câteva zeci şi sute de lei. Pentru a scăpa de insecte, însă, putem folosi şi remedii naturiste, cum ar fi uleiul de busuioc, de levănţică sau din mentă.

Total
0
Shares
Total
0
Share