“Sexul slab” nu este despre ele sau despre modul de viață a femeilor din brigada FULGER

Sintagma “sexul slab” nu este despre ele. Fiecare zi le este cronometrată, participă la percheziţii şi reţineri şi sunt pregătite să lupte corp la corp atunci când este nevoie. Ele sunt femeile “Fulger”, cele care fac parte din brigada de elită a Ministerului de Interne.

Înainte de a ieşi pe teren, femeile de la Fulger îşi verifică atent arma şi se echipează corespunzător.

Participă la aproape toate operaţiunile, dar, în mod special, percheziţionează şi pun la pământ femeile certate cu legea. În tot ce fac sunt susţinute de colegi.

“Dacă execuţi toate cerinţele regulamentare, atunci băieţii te acceptă ca pe una de-a lor”, a spus o femeie de la “Fulger”.

Pentru a fi bine pregătite se antrenează câte cel puţin două ore pe zi.

Pentru a fi parte din această echipă, este nevoie de multă voinţă, putere şi muncă:

“În primul rând trebuie să fie sănătoasă, să aibă o tărie de caracter mai dură”.

“Să fie o femeie exigentă cu sine şi să-i placă munca pe care şi-a ales-o”.

“Nu este chiar atât de uşor. Este nevoie de curaj, de dorinţă în primul rând. După cum vedeţi, echipamentul este destul de greu”.

“- Orice femeie ar putea să facă serviciului?
– Nu ştiu, dar orice femeie poate încerca”.

În unele situaţii, femeile din Fulger sunt superioare bărbaţilor. O recunoaşte chiar comandantul subdiviziunii.

“O femeie poate să-şi manifeste nişte abilităţi pe care deseori nu le are un bărbat. Sunt abilităţi de dirijare, sunt abilităţi de organizare, sunt abilităţi de lunetist, sunt abilităţi de pătrundere”, a declarat Vasile Ivas, comandant al BPDS “Fulger”.

Aproximativ cinci la sută din efectivul Brigăzii cu destinaţie specială “Fulger” îl constituie femeile. Niciuna dintre ele nu deţine bereta neagră – simbolul celor mai bravi angajaţi ai subdiviziunii.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share