Social

10 lucruri pe care nu le spune nimeni despre cafeaua de dimineaţă

Pinterest LinkedIn Tumblr

E ceva mai plăcut decât o cafea bună băută dis de dimineaţă? Chiar dacă preferi o cafea cu mult lapte sau una fără zahăr, nu e îndoială că o cană de cafea te energizează şi e delicioasă. Doar că există anumite lucruri pe care nu le ştiai. Iată 10 de curiozităţi despre cafea.

Am putea să vorbim la nesfârşit despre cât de bună e cafeaua, dar asta e ceva ce ştim prea bine. Iată însă 10 lucruri pe care nu le ştiai despre această băutură, conform huffingtonpost.com.

1. Bem peste 500 de miliarde de căni de cafea pe an, în întreaga lume. Din ele, 14 miliarde sunt de espresso.

2. Dacă eşti femeie şi bei cafea, ai mai puţine şanse să suferi de depresie. Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Harvard arată că există un risc redus cu 20% de depresie în rândul femeilor care beau patru sau mai multe căni de cafea pe zi. Însă cafeaua fără cofeină nu contează.

3. „Trezeşte-te şi simte mirosul cafelei” e pe bune. Conform unui studiu, doar mirosul cafelei te poate trezi.

4. Poate ajuta în cazul problemelor cu erecţia. Dacă bei două sau trei căni de cafea cu cofeină pe zi, ai noroc. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că bărbaţii care beau între 85 şi 170 de miligrame de cofeină pe zi sunt mai puţin expuşi riscului de a avea probleme cu erecţia.

5. Cafeaua prăjită mai bine are mai puţină cofeină. Chiar dacă are un gust mai bun şi o culoare mai puternică, cafeaua prăjită mai bine are mai puţină cofeină. Acesta dispare în timpul procesului de prăjire.

6. La fel şi în cazul cafelei cu gheaţă. Da, da, ştim, o cafea cu gheaţă şi lapte e minunată vara. Doar că are puţină cofeină

7. Ar trebui să bei cafeaua de dimineaţă pe la ora 10. Dacă vrei să te bucuri din plin de cofeina din cafea, nu o bea cu te trezeşti. Nivelul de cortizol (hormonul asociat stresului, dar şi trezitului) creşte după ce te-ai sculat. Aşa că e mai bine că bei cafeaua după o oră de când te-ai trezit. â

8. Cafeaua reduce riscul de Alzheimer. Cei care beau între trei şi cinci căni de cafea pe zi au cu 20% mai puţine şanse de a face Alzheimer, dar şi mai puţine şanse de a face un atac de cord sau diabet de tipul 2.

9. Vei găsi cafenele peste tot. De fapt, acest tip de afacere e cel mai profitabil în domeniul alimentar.

10. Cafeaua te ajută să faci mai mult sport. Ai nevoie de ajutor când te duci la sală? Bea o cană de cafea. Cofeina creşte nivelul de rezistenţă şi stamina şi te ajută să alergi mai cu spor.

loading...

Comments are closed.