Social

288 de gravide și 2073 de copii au fost infectați cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un număr de 288 de femei gravide și 2073 de copii au fost infectați cu COVID-19, o bună parte din ei deja s-au vindecat. Datele au fost prezentate astăzi de către conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în cadrul unei conferințe de presă, transmite Telegraph.md cu referire la MOLDPRES.

Potrivit responsabililor din sănătate, în ultimele săptămâni se observă o întinerire a cazurilor de COVID-19. Ei susțin că acest lucru are loc deoarece a fost perioada concediilor, iar oamenii au mers în ospeție la rude.

Conform sursei, până la ziua de astăzi, peste 70 la sută din persoanele infectate cu noul virus s-au tratat, rămânând active 9625 de cazuri. Cei mai afectați rămân locuitorii orașelor, iar vârsta medie a deceselor este de 66 de ani.

Și în ultima săptămână cazurile de import au constituit circa un procent din numărul total de infectări, cele mai multe fiind din Turcia, Germania și România.

În total, 4421 de angajați din domeniul medical au fost infectați.

Conform datelor oferite de MSMPS, până la data de 2 septembrie, în R. Moldova s-au înregistrat 37 208 cazuri de infectare cu COVID, 26575 de pacienți au fost deja vindecați, 469 sunt internați în stare gravă, iar 1008 au decedat în urma complicațiilor provocate de noul virus.

loading...

Comments are closed.