Alte știri

50 de moldoveni ar fi încercat să ajungă în Portugalia printr-un punct de trecere neautorizat. Autocarul ar fi trecut o barieră de ciment

Pinterest LinkedIn Tumblr

50 de cetățeni moldoveni și doi cetățeni români ar fi încercat să intre în Portugalia printr-un punct de trecere neautorizat, scrie presa spaniolă. Autocarul care venea din Republica Moldova a traversat frontiera în localitatea Marco din districtul Portalegre.

O patrulă a Gărzii Naționale Republicane a depistat autocarul, iar moldovenii au fost întorși din drum, transmite Agora.MD.

Potrivit poliției spaniole, autocarul a trecut o barieră de ciment. Căpitanului João Lourenço a declarat că „48 dintre cele 52 de persoane au fost întoarse în Spania, deoarece nu aveau dreptul de a intra în Portugalia”.

Doi moldoveni au reușit, totuși, să ajungă în țara vecină, la fel și cei doi cetățeni români. Ceilalți 48 de moldoveni au fost transmiși autorităților spaniole, pentru efectuarea verificărilor suplimentare.

Spania a decis să mențină controlul asupra frontierei terestre dintre Portugalia și Spania până la 15 aprilie, după ce țara vecină a prelungit termenul cu încă 10 zile. Aceasta este una din măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

Circulația între Portugalia și Spania în cele 18 puncte de trecere autorizate este limitată, în prezent, la transportul internațional de mărfuri, la lucrătorii transfrontalieri și sezonieri și la serviciile de urgență.

loading...

Comments are closed.