Alte știri

ALARMANT // Aproape 120 de mii de moldoveni au părăsit țara în ultima săptămână

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 13 – 19 septembrie 2021, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 622 de evenimente cu documentarea a 749 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

– 91 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 25 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
– 582 de contravenții privind privind încălcarea regimului de sănătate, circulației rutieră, de transporturi;
– patru cazuri de trafic ilicit de bunuri;
– o operațiune de frontieră națională.

Au fost declanșate 204 consemne, dintre care 11 consemne pe Interpol și 193 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 66 de cetăţeni străini, dar și 61 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 235 155 traversări, dintre care un număr mai mare s-a înregistrat pe sensul de ieșire din țară – 118 941 treceri. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 64 981 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 55% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

loading...

Comments are closed.