Alegeri europarlamentare: MAE al României a început să distribuie materialele necesare procesului de votare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României a început joi, 16 mai 2024, distribuirea materialelor necesare votării către secțiile de votare care vor fi organizate în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024.

De asemenea, MAE a finalizat miercuri, 15 mai 2024, distribuirea către secțiile de votare din străinătate a celor 6212 tablete care vor fi utilizate în secțiile de votare din străinătate pentru funcționarea Aplicației de verificare a dreptului de vot (ADV) și a Sistemului informatic pentru monitorizarea prezenței la vot și prevenirea votului ilegal.

Pentru buna desfășurare a procesului electoral din străinătate din data de 9 iunie 2024, vor fi distribuite către secțiile de votare care vor fi organizate în străinătate 2.542.800 bucăți buletine de vot, 8.439 bucăți ștampile cu mențiunea „VOTAT“ și 2.304.715 bucăți timbre autocolante și 915 ștampile de control.

MAE organizează, prin intermediul Misiunilor Diplomatice și Oficiilor Consulare ale României în străinătate, 915 secții de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 9 iunie 2024, mai mult decât dublu față de secțiile organizate la alegerile europarlamentare din 2019.

Lista secțiilor de votare din străinătate cu adresele sediilor acestora poate fi consultată pe pagina de internet a MAE, la secțiunea dedicată alegerilor – aici.

Reamintim că la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, cetățenii români cu drept de vot care domiciliază, au reședința sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secție organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.

La scrutinul din 9 iunie 2024 votarea începe la ora locală 7.00 și se încheie la ora 22.00. Alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 22.00, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să exercite dreptul de vot până la ora locală 23.59.

Total
0
Shares
Total
0
Share