Lifestyle

Alex Iordache reacționează după ce fost criticat pentru fotografiile nud mamă-fiică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alex Iordache ne-a surprins cu unul dintre proiectele sale și anume: #protestpecovor. Artistul fotografia oameni, cunoscuți s-au mai puțini cunoscuți de la noi, goi pe covorul nostru tradițional. Modele, actori și interprete s-au lăsat surprinși de blizz-ul fotografului, iar proiectul a devenit cunoscut și apreciat, până într-o zi când Alex Iordache a fost dur criticat pentru una dintre aceste ședințe foto, este vorba de o mamă și fiică, care s-au lăsat fotografiate nud.

Fotografiile cu mama și fiica au fost aspru criticate de către internauți, unii dintre ei fiind de părere că au fost încălcate drepturile minorului.

În urma acestui scandal Alex Iordache a decis să șteargă fotografiile și să vină cu o explicație. Iată ce a declarat acesta.

„Când eram mic aveam un coșmar pe care-l visam adesea. În acel vis eram în pielea goală printre toți copiii din mahala cu care ieșeam la joacă, fete și băieți. Nu mă dezbrăca nimeni, visul începea cu mine gol între toți. Nici unul din ei nu avea vreo reacție la faptul că eu eram gol dar sentimentul de rușine pe care-l încercam în acel vis era dăunător. Acest sentiment continua și după ce mă trezeam dar nu povesteam nimănui pentru că-mi era rușine.

Protestez împotriva rușinii de propriul corp și educarea copiilor că goliciunea e o rușine națională. Consider că nuditatea nu trebuie să fie privită ca o tragedie. Nuditatea nu este imorală sau păcătoasă. Să lupți împotriva ei e ca și cum ai lupta cu tine însuți.

Nici până acuma în capul meu de tată nu se leagă cum la vederea unei fotografii cu o copilă lângă mama sa, ambele goale, atât de multă lume a facebook-ului a găsit ceva erotic, dar cu atît mai mult pornografic.

Mi-aș dori să trăiesc într-o societatea în care copiii sunt educați că venim pe lume goi și că nuditatea nu este nimic anormal, imoral, interzis sau păcătos. Într-o astfel de societate această fetiță nu ar experimenta niciodată Bullying-ul pentru faptul că s-a pozat cândva goală alături de mama sau familia sa.

Dar pentru că trăiesc într-o societate în care a fi gol e tragic o să recunosc faptul că această postare cu fiica și mama ar putea să-i facă rău fetiței undeva în viitor, nu doar din cauza faptului că e goală în acele fotografii dar și din cauza tuturor comentatorilor care mai că ar fi fost gata să o răstignească pe mamă și să-i zică fetiței că așa ar fi fost mai bine pentru ea. Din acest motiv am șters postarea respectivă atât de pe facebook, cât și de pe instagram. În realitatea în care trăiesc cred că ar fi trebuit să chibzuiesc mai mult înainte de a posta acele fotografii pe rețelele de socializare. Îmi pare rău”, a scris fotograful.

Sursa: ea.md

loading...

Comments are closed.