Alte știri

Alocațiile lunare pentru veterani vor fi majorate cu 200 de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alocațiile lunare pentru veterani vor fi majorate de la 300 de lei la 500 de lei. Decizia a fost adoptată astăzi de Guvern, iar majorările intră în vigoare începând cu 1 ianuarie 2021.

Astfel, va crește cu 200 de lei alocația lunară pentru participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii Moldova, precum și persoanelor participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor state.

În cazul persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului, persoanelor cu dizabilități ca urmare a avariei de la CAE Cernobâl și persoanelor decorate cu ordine şi medalii pentru muncă asiduă şi serviciu militar impecabil în spatele frontului în anii celui de-al Doilea Război Mondialal, alocația va crește cu 100 de lei.

Totodată, proiectul prevede acordarea dreptului la alocație lunară de stat persoanelor antrenate de organele puterii locale la strângerea muniţiilor şi a tehnicii militare, la deminarea teritoriului şi a obiectelor în anii celui de-al Doilea Război Mondial în cuantum de 700 lei.

Cheltuielile necesare pentru realizarea acestei propuneri constituie 67,1 milioane de lei și sunt prevăzute în proiectul legii bugetului de stat pentru 2021.

Sursa: Jurnal.md

Citește și: CNAS îndeamnă cetățenii să verifice în mod electronic starea contului personal de asigurări sociale

loading...

Comments are closed.