Politic

Andrei Năstase cere condamnarea Maiei Sandu de rând cu foștii ei colegi de partid și guvern Leancă, Arapu și Efrim!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia acerut tragerea la răspundere penală a tuturor demnitarilor de stat care au închis ochii la furtul miliardului.

În acest sens, Năstase a cerut tragerea la răspundere a foștilor colegi de partid și de guvern ai liderei PAS, Maia Sandu, printre care Oleg Efrim, Anatol Arapu și Iurie Leancă.

Năstase crede că prin adoptarea hotărârii Guvernului votată inclusiv de ministrul de atunci, Maia Sandu, s-a facilitat de fapt devalizarea sistemului bancar. Liderul Platformei DA făcând referire la ședința Guvernului Gaburici din 27 martie 2015, în cadrul căreia Maia Sandu a votat pentru acordarea celui de al doilea credit de urgență în valoare de peste 5 miliarde de lei celor trei bănci.

Telegraph.md amintește că delapidările de la Banca de Economii au început încă din anii 1999-2001, când nașul lui Andrei Năstase, Victor Țopa, deținea funcția de director al BEM. Mai mult chiar, Țopa a și fost condamnat la închisoare pentru că ar fi adus băncii, acum 10 ani, un prejudiciu de peste 11 milioane de lei. Țopa ar fi facilitat acordarea unor credite Companiei „Air Moldova International”, care nu a mai rambursat însă sumele împrumutate. Compania „Air Moldova International” era condusă în acea perioadă de Victor Ţopa.

loading...

Comments are closed.