Alte știri

Andrian Candu, despre nevalidarea lui Năstase: Dați-mi argumente ce câștigă PDM din această situație?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Andrian Candu urmărește cu îngrijorare evoluția lucrurilor în cazul alegerilor locale noi din Chișinău. Vicepreședintele PDM se întreabă cine are de câștigat politic din situația nevalidarii mandatului de primar lui Andrei Năstase și a protestelor care au luat amploare în ultimele zile.

„Aș vrea numai să amintesc despre principiul de la care pornește orice investigație – cui folosește? Dați-mi argumente ce câștigă PDM din această situație. Pentru că noi, împreună cu colegii, oricât nu ne-am strădui nu putem găsi niciun avantaj pentru guvernare în această situație”, scris Andrian Candu pe Facebook.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Vicepreședintele PDM declară că partidul său a fost presat de diverși politicieni să se implice în actul de justiție, dar PDM a evitat acest lucru.

„Suntem blamați că “nu intervenim în justiție pentru Nastase”, pentru Usatii, pentru candidata Șor și pentru mulți alții. Dar noi nu vom interveni în actul de justiție, ci ne vom concentra pe reforme, împreună cu partenerii noștri externi ce ne pot ajuta să modernizăm și să profesionalizăm acest sector, pentru ca cetățenii să aibă încredere în justiție”, a mai spus Candu.

Telegraph Moldova amintește că alegerile din 3 iunie nu au fost validate de către Judecătoria Chișinău pe data de 19 iunie, motivul invocat de instanță fiind agitația electorală făcută de către ambii candidați în ziua alegerilor. Decizia judecății a fost atacată de Andrei Năstase în instanța superioară, iar Curtea de Apel Chișinău, pe 21 iunie, a menținut decizia de judecată luată de Rodica Berdilo. Năstase din nou a atacat decizia, iar Curtea Supremă de Justiție (CSJ), pe 25 iunie, la fel a menținut legală decizia luată de Judecătoria Chișinău. Menționăm că decizia CSJ este definitivă și irevocabilă.

Aceste evenimente au generat proteste stradale animate de liderii de opoziție.

loading...

Comments are closed.