Angela Merkel avertizează că situația în Germania devine foarte gravă și cere un lockdown mai dur

Angela Merkel avertizează că situația privind pandemia de Covid este foarte gravă în Germania, țara înregistrând aproape 13.000 de cazuri în doar 24 de ore. Cancelarul cere măsuri de lockdown mai dure, susținând că “restricțiile din prezent nu sunt suficiente pentru a trece peste iarnă”, transmite Telegraph.md, cu referire la Digi24.ro

Într-o reuniune desfășurată luni, Merkel le-a spus colegilor de partid luni că măsurile de carantină existente în Germania nu ar fi suficiente pentru ca ţara să treacă iarna, au dezvăluit pentru Reuters mai mulţi participanţi la reuniune.

„Nu putem să ne punem baza pe speranţă”, a spus Merkel într-o discuţie cu privire la numărul de cazuri de coronavirus din Germania, care continuă să fie ridicat.

„Situaţia devine foarte gravă: aceste măsuri nu vor fi suficiente pentru a ne ajuta să trecem peste iarnă”, le-a spus cancelarul participanţilor. Merkel a sugerat că se impune o înăsprire a restricțiilor deja existente.

Angela Merkel speră că vaccinările vor ajuta la înfrângerea COVID-19
Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat speranţa că vaccinările aşteptate în curând vor inversa tendinţa în lupta împotriva COVID-19, relatează dpa, citată de Agerpres.

“După peste nouă luni de pandemie, acum vedem lumina la capătul tunelului”, a spus Merkel, adăugând că speră ca unul sau mai multe vaccinuri să devină disponibile în curând.

Carantina parţială şi regulile de distanţare socială în vigoare de la începutul lunii noiembrie au încetinit, dar nu au oprit răspândirea bolii. Potrivit Mediafax, la ultimul bilanț, Germania a înregistrat 12.712 infecţii în ultimele 24 de ore și 129.884 de cazuri COVID-19 în ultimele şapte zile. Numărul total de cazuri de la începutul pademiei a ajuns la peste 1,18 milioane de cazuri. Numarul deselor se aproprie de 20.000.

A murit primul om care a depășit viteza sunetului. Pilotul american Charlie ‘Chuck’ Yeager era o legendă a aviației

Total
0
Shares
Total
0
Share