Alte știri

ANSA a avut o întrevedere tehnică cu reprezentanții Departamentului de supraveghere fitosanitară și control al semințelor din Federația Rusă

Pinterest LinkedIn Tumblr

La data de 4 decembrie, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a participat la întrevederea organizată cu reprezentanții Serviciului  Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Federația Rusă, Rosselhoznadzor, desfășurată în format de videoconferință.

În cadrul întrevederii părțile au discutat aspecte legate de colaborarea eficientă a Departamentelor responsabile de supravegherea domeniului fitosanitar și protecția plantelor și respectarea cerințelor fitosanitare în cadrul operațiunilor de export.

Șeful Direcției pentru protecția plantelor al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Svetlana Lungu, a menționat despre complexul măsurilor de monitorizare și prevenire a organismelor dăunătoare, îndeosebi a putregaiul brun al culturilor sâmburoase (Monilinia fructicola), care au fost întreprinse pe teritoriul Republicii Moldova din anul 2018, în scopul protecției produselor vegetale de obiecte de carantină.

În rezultatul ședinței, părțile au convenit asupra măsurilor care urmează a fi întreprinse pe domeniul fitosanitar și protecția plantelor, la fel pentru o mai bună colaborare planificarea inclusiv a testelor comparative de laborator a Laboratoarelor de referință, pentru eficientizarea activităților ambelor părți.

Părțile și-au mulțumit reciproc pentru cooperarea fructuoasă și au remarcat, de asemenea, deschiderea și interesul reciproc în soluționarea subiectelor actuale.

Citește și: Mai multe instituții publice vor marca Săptămâna anticorupție, desfășurată sub egida CNA și PNUD

loading...

Comments are closed.