ANSP vine cu un îndemn către părinți să-și vaccineze copiii contra rujeolei

Agenția Națională pentru Sănătate Publică îndeamnă părinții să își vaccineze copiii contra rujeolei, precizând că aceasta este o infecție virală extrem de contagioasă care poate duce la complicații grave, transmite IPN.

ANSP menționează într-un comunicat de presă că, în condițiile de acoperire vaccinală joasă la nivel național (sub 90% pentru vaccinarea ROR la vârsta de 1 an), există riscul de răspândire a rujeolei și a altor maladii ce pot fi prevenite prin vaccinare.

De la începutul anului curent, în Republica Moldova, au fost înregistrate 134 de cazuri confirmate de rujeolă. Cazurile au fost raportate la persoane cu vârste cuprinse între – 0,5 luni și 55 de ani. Cele mai multe dintre acestea au fost confirmate în municipiul Chișinău – 57 de cazuri.

În focarul înregistrat în raionul Sângerei au fost confirmate în total 50 de cazuri de rujeolă, la copii cu vârste cuprinse între 2 și 19 ani, din familii multiple. Niciunul dintre ei nu a fost vaccinat contra rujeolei.

Tratament specific contra rujeolei nu există, dar boala poate fi prevenită prin vaccinare, care se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. În cazul în care copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

Total
0
Shares
Total
0
Share