Externe

Atac armat într-o biserică din Texas! Cel puțin 26 de oameni, inclusiv fiica de 14 ani a pastorului bisericii, au fost uciși

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel puțin 26 de oameni au fost uciși și 24 răniți și sunt internați în spital. Devin Patrick Kelley, 26 de ani, căsătorit, tată, a fost îmbrăcat în negru, purta îmbrăcăminte tactică și armă militară de asalt cînd a intrat în First Baptist Church of Sutherland Springs din statul Texas și a deschis foc.

Dalymail informează că Kelley, 26 de ani, din orașul New Braunfels, suburbie din San Antonio, a fost înfruntat de vecinul de lîngă biserică, la fel înarmat cu pistol. Atacatorul a încercat să fugă de la locul crimei dar a fost urmarit de către vecin și alt bărbat, Johnnie Langendorff. Eventual, Kelly a pierdut controlul asupra mașinii pe care o conducea cu înaltă viteză pe o autostradă și a fost împușcat de un erou care și-a dorit să rămînă necunoscut, a spus Lagendroff.

Un martor a spus autorităților că printre victimile atacului este și un copil de 2 ani. Pastorul bisericii, Frank Pomeroy a spus că în acest atac armat a fost ucisă și frumoasa sa fiică de 14 ani.

Pagina atacatorului de pe LinkedIn, arata că Kelly a fost casătorit, veteran a Forțelor aeriene SUA și profesor de biblie. Kelly a fost concediat cu rușine de la Forțele aeriene SUA deoarece-și snopea în bătăi soția și copilul.

Ce știm despre atacator.
– Numit: Devin Patrick Kelley, 26 de ani, or. New Braunfels, suburbia din San Antonio.
– A fost găsit mort în mașina accidentată în urma unei scurte urmăriri și focuri de armă.
– A fost îmbrăcat în negru, îmbrăcăminte echipată, dotat cu multiple arme de foc.
– A împușcat în afara bisericii apoi a intrat în biserică și a contitnuat să împuște în oameni.
– Vecinul de lîngă biserică a intervenit și a zmuncit arma din mâinile atacatorului, apoi la urmărit cu mașina pe autostradă.
– Kelly a postat recent pe Facebook o poza cu arma AR 15.

Guvernatorul Statului Texas Greg Abbott a declarat următoarele: ”Rugăciunile noastre merg către toate victimele acestui act diavolesc. Mulțumesc autorităților pentru răspunsul prompt”.

Președintele Statelor Unite a reacționat și el în urma atacului armat din biserica texană. ”Să îi ajute Dumnezeu pe oamenii aflați în biserica din Sutherland Springs, Texas. FBI-ul și autoritățile sunt la fața loclului. Monitorizez atent situația din Japonia”, a scirs președintele SUA, Donald Trump, pe Twitter.  Menționăm că Trump se află acum într-un turneu în Asia, în contextul cirzei nord coreene.

Acesta este cel de-al doilea atac armat de amploare din Statele Unite, din ultima perioadă. La începutul lunii octombrie, 58 de oameni au fost uciși, și alte sute au fost răniți, în timpul unui incident armat la un concert de muzică country ținut în Las Vegas.

 

loading...

Comments are closed.