Politic

Bălțenii se îndepărtează de Nicolai Grigorișin. Au ascultat de sfatul lui Renato Usatîi?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Locuitorii municipiului Bălți au ales să se îndepărteze de Nicolai Grigorișin ori în confruntarea electorală de la Bălți pentru funcția de primar, care a avut loc ieri, 21 noiembrie, candidatul independent s-a clasat pe locul doi obținând doar 20,93% (6 951 de voturi).

În același timp, candidatul din partea Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a obținut 47,93% din sufragii, fiind votată de 15 918 alegători, informează Sinteza.ORG.

Totodată, pe locul trei s-a clasat candidatul BECS, Alexandr Nesterovschi, și cel al PAS, Boris Marcoci, ambii obținând câte 14,08%.

Astfel, potrivit Comisiei Electorale Centrale, în cel mult două săptămâni, la Bălți urmează a fi organizat turul doi de alegeri pentru funcția de primar.

De precizat că primul politician care s-a lepădat de Nicolai Grigorișin este ex-Primarul orașului Bălți și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Mai exact, Renato Usatîi a declarat la mijlocul lunii octombrie că nici el, nici colegii lui de partid nu-l vor susţine pe Grigorișin în cursa pentru Primăria Bălţi. Mai mult de atât, Usatîi a relatat atunci că consilieri municipali care îl susţin pe Nicolae Grigorișin, riscă să rămână și ei fără susținerea partidului.

„Eu când mi-am dat demisia am spus că din partea partidului nu va candida nici eu, nici Grigorișin. Au apărut niște momente care eu nu sunt gata acum să le discut în studio care nu-i mai permit ca Grigorișin să fie membrul echipei în continuare(…) Noi am avut o discuție tensionată, una mai puțin tensionată. Eu mi-am expus părerea(…) El poate să facă ce vrea, dar asta să fie clar la toată țara că Grigorișin nu are sprijinul din partea Partidului Nostru. Este o decizie a lui, el visează de când e el să fie primar, știu eu pentru ce el candidează. Eu nu poate să aibă nici suportul echipei noastre, nici a meu personal”, a declarat Renato Usatîi.

loading...

Comments are closed.