Alte știri

Belgia, a doua țară care a intrat, noaptea trecută, din nou în carantină totală din cauza Covid-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Belgia a devenit în noaptea de duminică spre luni a doua țară europeană care intră din nou în carantină totală, pentru a evita colapsul sistemului sanitar din cauza exploziei de cazuri de COVID.

După un record național de 32.000 de noi infectări, și Italia este pe punctul de a reveni la carantină totală.

În orașele britanice, localnicii au ieșit în număr mare la plimbare, în baruri sau în restaurante. Mai au la dispoziție patru zile până când întreaga țară va intra pentru a doua oară în carantină totală. Barurile și restaurantele se vor închide, la fel și magazinele neesențiale.

Federațiile din comerț au cerut vehement guvernului să prezinte și un plan concret pentru ieșirea din carantină, după ce un ministru din Cabinetul Johnson a declarat că măsura ar putea fi prelungită.

Mike Cherry, Chairman Federation of Small Businesses: „În acest moment nu ne garantează nimeni că situația asta nu va continua în prima parte a lunii decembrie și, poate, chiar la începutul noului an. Și asta va provoca pierderi majore multor afaceri mici.”

Multe companii sperau să mai recupereze din pierderi pe final de an, în timpul sărbătorilor de iarnă. Mark Walport, un fost consilier pe teme științifice al guvernului britanic, spune că sunt șanse mici ca asta să se întâmple.

Mark Walport: “Mă tem că virusul e absolut indiferent la ce zi a săptămânii e sau dacă e Crăciunul sau altă sărbătoare, așa că e destul de greu de crezut că va fi un Crăciun obișnuit.”

Guvernul portughez a anunțat că țara revine la carantină din 4 noiembrie. Sunt vizați aproximativ 70% dintre locuitorii țării, adică cei din regiunile cu focare majore.

Antonio Costa, premierul Portugaliei: “Nu le mai putem cere oamenilor să se baricadeze complet în case. Cunoaştem impactul psihologic, emoţional şi economic asupra locurilor de muncă, asupra dezvoltării copiilor şi a bătrânilor din aziluri. Mesajul meu este acesta: staţi cât mai mult posibil în case şi, când ieşiţi, respectaţi toate măsurile de siguranţă!”

Nici grecii nu sunt cruțați de acest al doilea val al pandemiei.

Kyriakos Mitsotakis, premierul Greciei:“Speram să nu fiu nevoit să spun asta. Dar nu pot închide ochii în faţa realităţii dure. Ne vom concentra pe cele două mari surse de infectare: distracţia şi circulaţia oamenilor. Suspendam activitatea restaurantelor, cu excepţia livrărilor. Baruri, cafenele, cinematografe, muzee, teatre, săli de sport se închid. Rămân deschise magazinele, producţia şi şcolile.”

loading...

Comments are closed.