Actual

BREAKING NEWS // Dosarul lui Stoianoglo: Procurorul de caz și ofițerii SIS au efectuat și astăzi măsuri procesuale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și procurorul pe caz, Victor Furtună, au efectuat și astăzi acțiuni de urmărire penală la Procuratura Generală. Solicitat de presă la ieșirea din clădire, Victor Furtună nu a oferit prea multe detalii, invocând secretul anchetei, transmite IPN.

Întrebat de jurnaliști cum a fost posibilă întreprinderea atât de rapidă a acțiunilor de urmărire penală împotriva procurorului general, Alexandr Stoianoglu, suspendat din funcție, Victor Furtună a spus că a avut „timp suficient pentru a face toate acțiunile și a se ajunge la reținerea procurorului general”. Întrebat dacă reținerea procurorului ar avea loc la comanda președintei Maia Sandu, cum se vehiculează în spațiul public, procurorul a răspuns că nu vrea să comenteze declarații politice.

Consiliul Superior al Procurorilor l-a desemnat, marți, 5 octombrie, pe procurorul Procuraturii Anticorupție Victor Furtună să examineze aspectele din sesizarea deputatului Lilian Carp împotriva procurorului general. La câteva ore distanță, Victor Furtună a dispus suspendarea lui Alexandr Stoianoglu din funcție și reținerea acestuia. Stoianoglo a fost escortat din sediul Procuraturii Generale de către mascații de la Serviciul de Informații și Securitate, după ce s-au făcut percheziții în biroul acestuia mai bine e trei ore. Procurorul general este vizat într-o cauză penală pornită pe patru capete de acuzare. Este vorba despre abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent.

loading...

Comments are closed.