Alte știri

BREAKING NEWS // Numele candidaților pentru fotoliile de viceguvernatori a BNM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu puțin timp în urmă, pe canalul de Telegram Lustrația au fost publicate demersurile Guvernatorului BNM către Parlamentul Republicii Moldova privind desemnarea candidaților pentru fotoliile de viceguvernatori ai BNM.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, Octavian Armașu înaintează următoarele candidaturi:

  • Constantin Șchendra, în locul lui Aureliu Cincilei;
  • Maia Pîrcălab, în locul lui Ion Sturzu.

Constantin Șchendra întrunește cerințele speciale prevăzute de lege pentru numire. Acesta deține cetățenia Republicii Moldova, are studii superioare, se bucură de o bună reputație, nu are interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică ce ar deriva dintr-un act de constatare al ANI, nu are în cazierul integrității profesionale înscrieri cu privire la rezultatul negativ al testului de integritate profesională, iar de cel puțin 10 ani activează în domeniul financiar. Candidatul este specialist în domeniul de audit financiar-bancar și supraveghere bancară, cu o experiență de muncă de peste 18 ani. A activat la Ernst & Young și Baker Tilly, dar și în cadrul BNM în funcția de Director al departamentului Supraveghere Bancară.

Al doilea candidat, Maia Pîrcălab, la fel întrunește condițiile menționate mai sus. Pîrcălab are o experiență de muncă de 30 de ani, iar de cel puțin 10 ani activează în domeniul financiar. Propunerea lui Armașu are studii juridice și a activat preponderent în domeniul bancar, în special la ProCreditBank, dar și în cadrul BNM în funcția de Director al departamentului Reglementare și Autorizare.

INVESTIGAȚIE // Oamenii lui Candu, cu dosar penal, propuși de Armașu viceguvernatori BNM

 

loading...

Comments are closed.