Politică

Breaking News! PDM negociază cu PSRM formarea unei majorități parlamentare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Democrat negociază în aceste momente formarea unei majorități parlamentare cu PSRM. Despre acest lucru a anunțat vicepreședintele formațiunii, Vladimir Cebotari în cadrul unei conferințe de presă.

Vladimir Cebotari a ieșit în conferința de presă, spunând că astăzi au avut loc discuții cu privire la crearea unei majorități parlamentare cu PSRM. PDM invită socialiștii la crearea unui guvern care să îmbunătățească situația țării, care să nu pună accentul pe geopolitică, dar pe problemele sociale a cetățenilor din Republica Moldova.

PDM consideră că nu este corect la această etapă să abordeze distribuirea funcțiilor sau nu. Democrații consideră că astfel de abordare este una imorală. „Am spus clar PSRM că PDM are un singur obiectiv, de a forma majoritate parlamentară și un guvern care va avea la bază un program social, care va face viața oamenilor mai bună. Am discutat despre dorința PDM că viitoarea guvernare să continuie acele bune proiecte care au fost începute. „

Vicepreședintele PDM a spus că este important să fie continuate reformele sociale, precum un sistem educatie bun, sa venim cu politici noi sau sa continuam acele conditii de creștere de pensii, salarii, suport care să fie oferit copiilor până la 18 ani. PDM insistă ca la baza programului de guvernare să fie doar problemele sociale.

Ce ține de geopolitică, democrații reiterează că acestea nu ar trebui să fie prioritare în negocierile date, „Să fie clar, noi optăm pentru ca Acordul de Asociere să fie implementat în ritm mai rapid. Vrem să fim prieteni cu toată lumea. Nu suntem contra cuiva, vrem să îmbunătățim și relațiile cu Rusia. Sunt încă foarte multe oportunități regionale și mondiale.” a spus Cebotari.

Acesta a anunțat că urmează să fie convocat Consiliul Politic Național, pentru a discuta cu membrii PDM despre planurile pe viitor a formațiunii.

loading...

Comments are closed.