Externe

Canada! Primul bebeluș din lume cu sex necunoscut

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi părinți din Canada au pornit o campanie pentru ca sexul bebelușului lor să fie trecut drept „necunoscut”, ceea ce ar fi o premieră în lume. Kori Doty, unul dintre părinți, care spune că nu se identifică nici ca femeie, nici ca bărbat, vrea ca bebelușul să nu aibă un sex, astfel încât să aibă posibilitatea de a-și alege singur ce vrea să fie.

Bebelușul va fi crescut „fără sex”, până la momentul în care va fi suficient de mare încât să decidă singur dacă vrea să aparțină unui sex sau nu. Părinții săi încearcă acum să obțină un certificat de naștere marcat cu litera „U” în dreptul sexului, adică „sex nedeterminat”, însă nu au reușit deocamdată acest lucru.

„Încercăm să îi oferim toată dragostea și sprijinul de care are nevoie, astfel încât să crească într-o lume lipsită de prejudecăți, etichete și restricțiile care vin odată cu includerea într-un sex sau altul”, au declarat părinții.

Canada este una dintre puținele țări din lume care permite, ce-i drept doar în unele provincii, ca sexul bebelușilor să fie trecut drept „necunoscut”. Părinții care au pornit însă campania locuiesc în British Columbia, una dintre provinciile în care sexul bebelușului este trecut în certificatul de naștere drept masculin sau feminin.

loading...

Write A Comment