Externe

Caz fără precedent: 300 de crocodili uciși cu bestialitate în Indonezia! Iată din ce cauză

Pinterest LinkedIn Tumblr

O mulţime de oameni furioși au masacrat aproape 300 de crocodili într-o crescătorie din Sorong, provincia indoneziană Papua, după ce un bărbat a fost ucis de una dintre reptile. Izbucnirea acestor violenţe de o intensitate fără precedent s-a produs sâmbătă, după ce victima a fost îngropată.

Bărbatul a pătruns accidental în incinta crocodililor pentru a căuta iarbă pentru vacile sale. Localnicul în vârstă de 48 de ani a fost muşcat de picior înainte de a fi lovit mortal cu coada de unul dintre crocodili.

Membri ai familiei defunctului şi alţi locuitori ai acestui cartier din Sorong, oraş portuar cu peste 200.000 de locuitori, au mers apoi la poliţie pentru a se plânge de existenţa acestei crescătorii de crocodili, prea apropiată, potrivit lor, de o zonă rezidenţială.

Lor li s-a spus că proprietarul fermei a fost de acord să despăgubească familia victimei. „Am ajuns la un acord cu familia victimei şi i-am transmis condoleanţe”, a declarat directorul agenţiei locale de protecţie a animalelor, Bassar Manulang.

Însă câteva sute de locuitori ai cartierului, într-o criză de furie, au mers la fermă înarmaţi cu cuţite, macete şi lopeţi. Ei au omorât 292 de crocodili, în principal pui dar şi adulţi care măsurau doi metri lungime, respectiv aproape toate reptilele care se aflau acolo. Poliţişti şi membri ai agenţiei de protecţie a animalelor au încercat să intervină, dar erau prea puţini pentru a împiedica masacrul.

Poliţia a deschis o anchetă pe acest caz fără precedent.

animale salbatice, 300 de crocodili uciși cu bestialitate în Indonezia, drepturile animalelor, biosfera, zooparc 

loading...

Comments are closed.