Social

CAZ TERIFIANT la Cahul! Medicul i-a dat tratament de răceală și a trimis-o acasă, mai târziu adolescenta a decedat

Pinterest LinkedIn Tumblr

O fetiță de 14 ani din satul Brînza, raionul Cahul, a murit după ce medicul de familie a trimis-o acasă chiar dacă avea febra de 40,2 de grade. Mama copilei a declarat pentru PUBLIKA.MD că luni, 9 decembrie, s-a adresat la medicul de familie din sat, după ce toată noaptea copila a avut febră. Doctorul i-a făcut o injecție și a trimis-o acasă, recomandându-i să bea „Tylolhot”.

Mama fetiței ne-a declarat la telefon că, în ajun, familia revenise din Anglia, iar fetița era perfect sănătoasă și a frecventat orele până în ultima zi. Copila a prezentat simptome de răceală în noaptea de duminică spre luni, iar dimineața deja a mers la medic. Femeia spune că doctorul le-a vorbit urât: „Nu are nimic. Plecați acasă că a adus virusul din Anglia și îmbolnăvește lumea”.

Femeia a plecat acasă cu adolescenta, iar spre seară a solicitat serviciul 112, iar ambulanța a ajuns în scurt timp. Potrivit mamei, acestea au fost duse la spitalul raional Cahul unde au fost internate.

Directorul spitalului Raional Cahul, Oleg Crăciun, a declarat pentru PUBLIKA.MD că fetița a fost adusă în stare gravă.

„Pacienta a fost adusă într-o stare critică în jurul orei 18:00. După examinare, fetița a fost internată în secția terapie intensivă și examinată de toți specialiștii. La fața locului au intervenit și medicii de la SMURD. Copilul a fost adus într-o stare foarte gravă și nu a putut fi salvat. La moment așteptăm rezultatele investigației, care va fi stabilită concluzia finală”.

Reprezentanții oficiului medical din satul Brînza, raionul Cahul, nu au răspuns la telefon pentru a comenta informația. Potrivit mamei fetiței, medicul de familie ar fi plecat în concediu din 16 decembrie.
Fetița de 14 ani învăța în clasa a VIII-a în Marea Britanie, unde era stabilită de un an și jumătate împreună cu părinții și doi frați.

Mama fetiței acuză medicul din sat de neglijență pentru că nu i-a acordat copilei ajutorul medical necesar.

loading...

Comments are closed.