CEC a autorizat efectuarea a altor trei sondaje de opinie publică

Comisia Electorală Centrală a autorizat, în cadrul ședinței de astăzi, efectuarea a trei sondaje de opinie publică în perioada electorală a alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023.

Potrivit cererii depuse de către „DATE INTELIGENTE” S.R.L., chestionarea pentru cele trei sondaje se va efectua în perioada 30 august – 8 septembrie 2023, 25 septembrie – 2 octombrie 2023 și 22-29 octombrie 2023, pe un eșantion național de 1000 de respondenți. Colectarea datelor se va face telefonic și on-line.

Precizăm că, potrivit noilor prevederi din legislația electorală, pentru a realiza sondaje de opinie și exit-polluri în perioada electorală, persoanele juridice și/sau asociațiile obștești de profil înregistrate în Republica Moldova, trebuie să obțină o autorizare din partea Comisiei Electorale Centrale.

Cererile pentru autorizarea sondajelor de opinie pot fi depuse la Comisia Electorală Centrală cel târziu cu 10 zile înainte de ziua alegerilor.

Informațiile privind sondajelor de opinie și a exit-poll-urile autorizate în perioada electorală, dar și despre organizarea scrutinului din 5 noiembrie curent, sunt disponibile pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, rubrica „Alegeri locale generale 2023”.

Total
0
Shares
Total
0
Share