Externe

Cel mai șocant film făcut vreodată? A fost interzis în 46 de țări

Pinterest LinkedIn Tumblr

Faces of Death” este considerat unul dintre cele mai depravate și grotești filme produse vreodată. Cu scene precum autopsii, execuții și avioane care se prăbușesc, documentarul și-a câștigat reputația unui film șocant, care a dus industria cinematografiei horror la un alt nivel.

Documentatul horror „Faces of Death” („Fețele morții”), regizat de John Alan Schwartz, a avut premiera în noiembrie 1978 și, 40 de ani mai târziu, cinefilii încă vorbesc despre el.

Filmul prezintă un șir de imagini cu diferite persoane și animale care sunt pe punctul de a muri sau sunt deja moarte. În șirul de imaginii, care par reale, se regăsesc decapitări, autopsii, canibalism sau animale omorâte brutal.

Printre scenele memorabile, cinefilii amintesc de momentul în care o maimuță este lovită de mai multe ori în cap cu un ciocan, la restaurant, pentru a i se mânca creierul sau scena în care membrii unui cult se mânjesc cu sângele unui cadavru în timpul unei orgii.

Filmul și-a păstrat puterea chiar și astăzi, în timpul videoclipurilor cu decapitările făcute de Statul Islamic, și a devenit un film-cult.

La 40 de ani de când a șocat o lume întreagă, regizorul John Alan Schwartz, care folosește pseudonimul Conan LeCilaire, este mândru de filmul său. „Este foarte cool să te gândești că, de fapt, am creat un film cult”, a spus el, scrie The Guardian.

LeCilaire a explicat cum i-a venit ideea de a face filmul după cea și-a convins un prieten, care lucra ca medic, să-l lase să intre în morgă pentru a asista la o autopsie.

Mai departe, el a pornit în căutarea altor scenarii care ar putea șoca. Deși pare că sunt prezentate imagini cu evenimente reale, de fapt nicio persoană nu a murit sau nu a fost rănită în timpul filmărilor. Iar maimuța care este „omorâtă” în documentar, în realitate nu a fost rănită.

La momentul apariției, filmul a fost interzis în 46 de țări. În SUA, în schimb, horrorul era de oprit. Cu un buget de 450.000 de dolari, a avut încasări de 35 de milioane de dolari, doar în SUA.

Quentin Tarantino, care atunci era doar un tânăr care lucra la un centru de închiriere a filmelor a declarat într-un interviu că „este închiriat de două ori pe săptămână, adică aproape mereu.”

Psihologii se întrebau dacă vizionarea filmului ar putea avea un impact negativ asupra tinerilor, mai ales în condițiile în care, în 1986, Rod Matthews, un adolescent de 14 a omorât un băiat cu o bâtă de baseball, în Massachusetts, după ce și-a ademenit victima în pădure. Mai târziu, el a declarat că l-a omorât după ce a văzut filmul Faces of Death.

Oamenii răi vor omorî oricum. Mă simt trist că (Matthews n.r.) a zis asta”, a mărturisit regizorul filmului.

loading...

Comments are closed.