Alte știri

Circa 21 mii de chișinăuieni au fost imunizați împotriva COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

 În municipiul Chișinău, circa 21 mii de persoane au primit cel puțin prima doză de ser împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul capitalei, Ion Ceban, comunică Moldpres.

Potrivit sursei citate, autoritățile locale vor veni cu propunerea către autoritățile de resort ca în Chişinău să fie demarată etapa III de vaccinare împotriva COVID-19.

„În prezent avem suficiente doze de vaccin pentru a oferi posibilitatea tuturor doritorilor din capitală să se imunizeze împotriva coronavirusului. Nu este normal să ținem vaccinurile în frigidere. Actualmente, la Centrul municipal de vaccinare şi în policlinicile din municipiu este disponibil vaccinul Astra Zeneca, recent la Chişinău a ajuns Sputnik V, iar în curând vom avea şi serul procurat de către Guvern”, a spus Ceban.

Edilul a menționat că așteaptă să se pronunțe specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale pentru a spori accesul al vaccinare.

„Am solicitat să fie amplificate capacitățile de vaccinare în Centrul de imunizare și în punctele de vaccinare, inclusiv cu extinderea programului de imunizare și în zilele de sâmbătă și duminică – conform deciziei Comisiei Situații Excepționale a municipiului Chișinău. În final, deşi suntem în a cincea săptămână de descreștere a numărul de îmbolnăviri cu coronavirus, rog toată lumea să fie în continuare prudentă şi să respecte recomandările medicilor şi ale autorităților”, a conchis Ceban.

loading...

Comments are closed.