Alte știri

Ciurea: Maia Sandu le-a declarat război deputaților

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele țării, Maia Sandu, vrea dizolvarea acestui Parlament cu orice preț, chiar cu prețul încălcării Constituției. Declarația a fost făcută de analistul politic, Corneliu Ciurea, la o ediție specială la NTV Moldova.

”Vreau să le amintesc deputaților că doamna Maia Sandu le-a declarat război. Ea nu a dat lista deputaților pe care ea îi consideră indezirabili, dar totuși Maia Sandu vrea dizolvarea acestui Parlament cu orice preț, chiar cu prețul încălcării Constituției și acest lucru a devenit deja clar”, a spus Ciurea.

Politologul a remarcat că, ar fi fost corect din partea președintelui să spună că vrea acest Parlament dizolvat și este pregătit pentru procedura de impeachment, pe care merg foarte ferm dacă Parlamentul nu acceptă, de exemplu, candidatura Nataliei Gavrilița.

”Putea să ne spună așa ca să ne fie tuturor clar pe ce drum ea merge. Ea nu ne-a spus acest lucru. Ea nici măcar nu ne-a spus foarte clar despre ce referendum este vorba. Acest lucru ne plasează într-un haos. Ea nu ne spune ce are de gând să facă, lăsându-i tot pe deputați să spună să vă gândiți cum ar reacționa la încălcarea Constituției”, a spus Ciurea.

Maia Sandu a declarat că nu se va conforma deciziei Curții Constituționale, care a anulat decretul președintelui prin care Gavrilița a fost desemnată repetat la funcția de premier. Sandu a spus că există doar două căi de soluționare a crizei politice: referendum sau alegeri parlamentare anticipate.

loading...

Comments are closed.