Externe

Climat: Macron şi Xi îşi reafirmă la Beijing susţinerea pentru acordul „ireversibil” de la Paris

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedinţii Chinei şi Franţei, Xi Jinping şi Emmanuel Macron, şi-au reafirmat miercuri la Beijing „susţinerea fermă” pentru acordul de la Paris privind combaterea schimbării climatice, la două zile după oficializarea retragerii Statelor Unite, transmite AGERPRES.

Cei doi lideri reafirmă „susţinerea lor fermă pentru Acordul de la Paris pe care îl consideră ca fiind un proces ireversibil şi o busolă pentru o acţiune puternică asupra climei”, potrivit unei declaraţii comune difuzate la finalul întâlnirii din ultima zi a vizitei lui Emmanuel Macron în China.

În acest „Apel din Beijing privind conservarea biodiversităţii şi schimbarea climatică”, cei doi preşedinţi subliniază de asemenea „puternica lor determinare de a îmbunătăţi cooperarea internaţională asupra schimbărilor climatice pentru a asigura o implementare deplină şi eficientă a Acordului de la Paris”.

China şi Franţa şi-au exprimat consternarea după anunţarea, luni, a oficializării de către SUA a intenţiei de a se retrage din Acordul de la Paris, aşa cum indicaseră din 2017.

„Atunci când China, Uniunea Europeană, Rusia – care a ratificat în urmă cu câteva săptămâni acordurile de la Paris – se angajează cu fermitate, alegerea izolată a unuia sau a altuia nu este suficientă pentru a schimba cursul lumii. Nu conduce decât la marginalizarea aceluia”, a comentat preşedintele francez, fără a numi SUA, cu privire la eventuale retrageri din acord.

loading...

Comments are closed.