Actualitate

CNA desfășoară instruiri anticorupție la Agenţia Naţională Transport Auto

Pinterest LinkedIn Tumblr

O nouă sesiune de informare și sensibilizare anticorupție a avut loc, astăzi, la Agenţia Naţională Transport Auto (ANTA). Vizita ofițerilor CNA la ANTA face parte dintr-o amplă campanie de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție a agenților publici ai ANTA, a transportatorilor auto și a asociațiilor de profil din domeniul transportului rutier.

De data aceasta, reprezentanți ai 59 de întreprinderi autorizate pentru desfășurarea activității de inspecție tehnică periodică au discutat despre riscurile de corupţie, efectele luării sau dării de mită, rigorile integrității, dar și despre mecanismele de denunțare a manifestărilor de corupție și a oricărui alt comportament corupțional.

Mesajul transmis agenților publici s-a referit la datoria fiecăruia de a acționa legal în raport cu cetățenii beneficiari de servicii în domeniul transportului auto, de a nu cădea pradă tentației de a lua mită în vederea îmbogățirii personale şi de a informa instituțiile competente despre eventuale cazuri de corupţie, care le-au devenit cunoscute.

Totodată, participanții la eveniment au fost de acord că un climat de integritate în orice entitate publică poate fi asigurat și consolidat doar prin eforturi comune. În zilele următoare, activități de acest gen vor continua în alte subdiviziuni ale ANTA.

loading...

Comments are closed.