Alte știri

Consiliul Suprem de Securitate se întrunește vineri. Care este agenda ședinței

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul Suprem de Securitate se întrunește vineri în ședință. Pe agenda de lucru se regăsesc mai multe subiecte, între care transparența finanțării partidelor și blocurilor electorale, dar și activitatea secțiilor de votare, informează TV8.md

„Sub pretextul absenței banilor în buget, s-a propus ca în activitatea secțiilor de votare să fie implicați voluntari. Este necesar un control strict asupra intențiilor acestor persoane, asupra pregătirii lor și a măsurii în care ele vor corespunde exigențelor. Riscăm să avem, în ziua votării și după, un proces electoral viciat, afectat de lipsa de pregătire a persoanelor implicate în organizarea secțiilor”, susține deputatul Chiril Moțpan, membru al Consiliului Suprem de Securitate.

Totodată, potrivit deputatului, urmează să fie discutată și situația legată de pandemia de COVID – 19.

„Criza Covid-19 nu a fost încă depășită, cu toate că procesul imunizării populației a început. Este necesară accelerarea imunizării și respectarea strictă a măsurilor de protecție, atât în ziua votării, cât și în timpul desfășurării campaniei electorale: menținerea distanței sociale, prezența substanțelor dezinfectante, purtarea obligatorie a măștilor etc.”, subliniază Moțpan.

Citește și: FOTO // Fruntaș al PAS: ”Alegătorii noștri au iluzia că dacă am câștigat la prezidențiale, vom avea majoritate și la parlamentare”

loading...

Comments are closed.