Social

CORONAVIRUS // Franța transformă trenurile de mare viteză în ambulanțe

Pinterest LinkedIn Tumblr

Franţa a echipat medical mai multe trenuri de mare viteză pentru a transporta pacienţii infectaţi cu coronavirus din oraşele puternic lovite de pandemie în oraşe mai puţin afectate.

Fiecare partitură dotată din tren poate transporta patru pacienţi şi şase cadre medicale. Echipa medicală include doi doctori, trei asistente şi un anestezist.

Primul transport s-a desfăşurat cu 20 de pacienţi în stare gravă care au fost duşi din Grand Est în regiunea Lorena în zona de vest unde sunt cele mai multe paturi disponibile în spitale, a informat Mediafax, citat de PublikaTV, citat de Telegraph.md.

Regiunea Grand Est este considerată a fi epicentrul din Franţa al COVID-19. Sunt peste 6000 de cazuri, spre deosebire de Lorena, unde sunt 400 de cazuri de infectare.

În total în Franţa sunt aproape 57.000 de cazuri şi peste 4.000 de decese cauzate de noul coronavirus.

Statele Unite ale Americii ocupă primul loc la nivel mondial privind numărul cazurilor de coronavirus (215.000), urmate de Italia (110.000) şi de Spania (104.000). Italia este prima ţară din lume în privinţa deceselor cauzate de COVID-19 (peste 13.000), urmată de Spania (peste 9.000) şi de SUA (peste 5.000).

Citește și: CORONAVIRUS // Israel modifică o parte din liniile de producție a rachetelor pentru a produce sisteme de ventilație

loading...

Comments are closed.