Politic

Cum arată noul logotip al PRO MOLDOVA și de ce au renunțat la tricolor

Pinterest LinkedIn Tumblr

După aproape o lună de când s-au rupt de la Partidul Democrat din Moldova și au format grupul politic PRO MOLDOVA, adepții lui Andrian Candu au adoptat un nou logotip, relatează Telegraph.md

Dacă vechiul logotip conținea elementele coloristice ale Drapelului de Stat, noul are doar nuanțe de albastru pal și inscripția PRO MOLDOVA de culoare neagră.

Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „PRO MOLDOVA”

Inițial, deputatul Sergiu Sârbu, membru al acestui grup politic, susținea că logotipul cu tricolor nu ar încălca legislația națională, iar viitoarea formațiune nu se află în campanie electorală.

Totuși, Ion Harghel, ex-vicepreședintele tineretului democrat și actual simpatizant al grupului PRO MOLDOVA, a menționat că ar fi putut apărea probleme în campania electorală cu logoul în nuanțele albastru, galben și roșu.

Potrivit art.52 alin. (8) din Codul electoral, în companiile electorale se interzice combinarea de culori şi/sau sunete care invocă simboluri naţionale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor în care apar personalităţi istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizaţii internaţionale sau imaginea unor persoane oficiale străine.

Conform legislației naționale, utilizarea Drapelului de Stat cu încălcarea prevederilor prezentei legi, precum şi profanarea Drapelului de Stat prin murdărire, pătare, inscripţionare, desenare, aplicare a unor obiecte, ardere, călcare în picioare, utilizare în calitate de faţă de masă, husă de scaun, draperie etc. atrag răspunderea contravenţională sau penală stabilită de legislaţie.

Telegraph.md amintește că noul grup politic PRO MOLDOVA a fost creat după vizita lui Andrian Candu și Sergiu Sârbu în Israel, unde s-au văzut și cu Nathaniel Philip Rothschild, iar în spațiul media au fost publicate mai multe informații, precum că acest viitor partid politic ar fi finanțat și de către Ilan Șor.

Citește și: O altă echipă teritorială PDM s-a alăturat grupului „PRO MOLDOVA”

loading...

Comments are closed.