Lifestyle

Cum un vaccin anti-COVID ar putea duce la moartea a circa 500 000 de rechini

Pinterest LinkedIn Tumblr

O substanță din ficatul rechinului este luată în considerare pentru a fi utilizată în vaccinurile împotriva coronavirusului, avertizează ecologiștii. Squalene este un compus organic natural, găsit în uleiul de ficat de rechin.

Potrivit ONG-ului american care militează pentru protecția rechinilor Shark Allies, ar trebui uciși 3.000 de rechini pentru a recolta o tonă de squalen, care este utilizat ca adjuvant în vaccinuri, adică o substanţă care, administrata cu un antigen, întăreşte sistemul imunitar, reducând efectele negative ale vaccinului administrat, potrivit Euronews.

ONG-ul a calculat că, pentru a imuniza întreaga populaţie mondială, ar fi necesară uciderea a cel puţin 250.000 de rechini sau chiar 500.000 dacă, pentru administrarea celei de-a doua doze, care ar fi necesară pentru ca vaccinul sa fie eficient.

O perspectivă care ar constitui „un dezastru pentru rechini, dar şi pentru oameni”, apreciază Shark Allies, indicând faptul că în prezent 3 milioane de rechini sunt ucişi în fiecare an pentru squalenul lor. Compusul nu este folosit doar pentru vaccinuri, ci şi la cosmetice şi ulei de maşini.

ONG-ul a lansat o petiţie online, astfel încât squalenul să nu fie utilizat la fabricarea vaccinului împotriva coronavirusului.

Sursa: DIGI24

Citește și: O femeie însărcinată și-a salvat soțul din fălcile unui rechin. A văzut cum apa începe să se înroșească și a acționat

loading...

Comments are closed.