Alte știri

Curtea grădiniței Nr.225 din sectorul Ciocana va fi reabilitată cu sprijinul Ambasadei Japoniei la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cei 857 de copii de la grădinița Nr. 225 „Spicușor” din sectorul Ciocana, vor beneficia de condiții mai bune pentru joacă și recreere. Proiectul este parte a Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „KUSANONE”, finanțat de Ambasada Japoniei în Republica Moldova, care are scop principal de a influența bunăstarea populației.   

Instituția preșcolară a depus dosarul de finanțare în luna martie 2020, iar obiectivele generale ale proiectului sunt reabilitarea și modernizarea infrastructurii grădiniței și amenajarea terenului de joacă.

În context, primarul capitalei, Ion Ceban, a avut astăzi o discuție și cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Katayama Yoshihiro, căruia i-a mulțumit pentru cooperare și sprijin din partea țării sale, pentru asistența financiară oferită instituțiilor publice municipale.

E de menționat că grădinița este inclusă și în lista instituțiilor care vor fi reabilitate termic în cadrul Proiectului „Eficiența energetică și reabilitarea termică a clădirilor din municipiul Chișinău”, cu suportul BERD.

Grădinița Nr. 225 din sectorul Ciocana este cea mai mare instituție preșcolară din țară, unde activează 28 grupe de copii cu vârsta de 2-7 ani.

loading...

Comments are closed.