Deja e mai bine? Maia Sandu anunță o majorare cu 30 de lei a indemnizației lunare pentru copii

Guvernul Sandu a majorat cu 30 de lei plata indemnizației lunare pentru copii, reforme maia sandu, alianta acum psrm, republica moldova protectie sociala, ministerul muncii ala nemerenco, 

Guvernul Sandu a aprobat astăzi modificări la Regulamentul cu privire la stabilirea și plata indemnizației zilnice pentru copii. Astfel, majorările se vor face în proporție de 3%, în baza indicelui prețurilor de consum pentru anul precedent (2018). Prin urmare, plata lunară a crescut cu 30 de lei.

Potrivit deciziei de astăzi, în zilele obișnuite, indemnizația în zilele obișnuite va crește de la 10 lei la 11 lei. În ziua de naștere a copilului indemnizația a crescut de la 100 lei la 103 lei, iar în zilele de sărbătoare – de la 70 de lei la 73 de lei.
 
În cadrul hotărârii de astăzi de aprobat a fost modificată modalitatea de stabilire și calcul a indemnizației zilnice în ziua de naștere a copilului și în zilele de sărbătoare, astfel, încât acestea să nu se acorde în cuantum majorat, dar cumulat, asigurând principiile respectării interesului superior al copilului și al nondiscriminării. Astfel, în ziua de naștere și zilele de sărbătoare copii vor beneficia de indemnizația zilnică în zilele obișnuite și de cea pentru ziua de naștere/zilele de sărbătoare.
 
Prin excluderea sintagmei „în numerar”, prestatorul serviciului va putea desemna modalitatea de plată/prestatorul de servicii de plată în conformitate cu disponibilitatea acestuia și conform necesității prestatorului/beneficiarului.
 
Implementarea prevederilor proiectului se va efectua în limita mijloacelor financiare aprobate în bugetul de stat pentru anul 2019 în transferul cu destinația specială de la bugetul de stat către bugetele locale, informează Unimedia.md. 
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share