Alte știri

Deputat: PSRM a anulat ”Legea miliardului”, așa cum a promis în campania electorală din 2019, dar Maia Sandu a ales să execute comenzile FMI și BM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Așa cum a promis în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2019, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a reușit să anuleze ”Legea miliardului”, dar președintele Maia Sandu a ales să execute comenzile Fondului Monetar Internațional și ale Băncii Mondiale, respingând promulgarea actului normativ votat în lectură finală. Despre aceasta a vorbit astăzi deputatul socialist Vlad Batrîncea, secretarul general al PSRM, în cadrul unei conferințe de presă despre totalizarea activității parlamentare a socialiștilor în Legislatura a X-a.

Socialistul a amintit că miliardele furate din sistemul bancar au fost puse pe seama cetățenilor, cu achitarea din buzunarul acestora timp de 25 de ani.

”Am considerat că acest lucru este unul criminal și am anulat această lege în Parlament. Paralel, am impus Banca Națională să contribuie prin profitul propriu la achitarea acelor bani furați. Banii au fost oferiți prin decizii secrete ale Guvernului din care a făcut parte și Maia Sandu”, a declarat Batrîncea, menționând că în timpul campaniei electorale din 2014 s-a încercat ascunderea acestei crime bancare.

”Noi am fost primii care am scos adevărul la suprafață și am demonstrat cum Guvernul a alocat, prin dispoziții secrete, sume uriașe de bani ca să acopere acea gaură produsă după furt”, a mai spus deputatul, amintind și despre faptul că PDM a transformat miliardele furate în datorie de stat.

În cadrul conferinței de presă, liderul socialist a mai spus că o altă inițiativă despre anularea ”Legii miliardului” a fost anulată de către CC la cererea oponenților politici de pe eșichierul de dreapta, inclusiv la insistența Maiei Sandu, deși PAS a promis în 2019 că va susține abrogarea acesteia.

Reacția lui Batrîncea a venit după ce președintele Maia Sandu a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că a respins și al doilea proiect de lege cu privire la anularea ”Legii miliardului”. În acest context, socialiștii susțin că șeful statului a executat ordinele FMI și ale Băncii Mondiale, fiind în detrimentul cetățenilor.

Menționăm că primul proiect despre abrogarea Legii miliardului a fost promulgat de către Igor Dodon, președintele Republicii Moldova în perioada decembrie 2016-decembrie 2020.

loading...

Comments are closed.