Alte știri

Dezbateri fierbinți la Noroc TV! Un tânăr din PDM i-a redus la tăcere pe doi axacali ai politicii moldovenești!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri, 30 octombrie la emisiunea „Piața Unirii” de la Noroc TV a avut loc o dezbatere foarte interesantă care i-a avut ca invitați pe președintele „Mișcări Antimafia”, Sergiu Mocanu, vicepreședintele Tineretului Democrat, Ion Harghel și invitatul permanent al emisiunii, fostul vicepreședinte al PPCD, jurnalistul Ștefan Secăreanu.

Una din temele de baza a emisiunii a fost referendumul din 19 noiembrie de a-l demite pe Dorin Chirtoacă. Mai exact, moderatoarea emisiunii a invocat faptul că există voci care susțin că acest referendum nu este altceva decât un joc al PDM și PSRM. Referitor la acest subiect, Ion Harghel a spus că exact aceleași voci au susținut până acum că ar exista un joc între PL și PDM, iar Chirtoacă este susținut de PDM și Vlad Plahotniuc.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Noi suntem puși acum în situația în care să-l apărăm din nou pe Chirtoacă, chiar dacă acesta și-a bătut joc până acum de oraș împreună cu prietenii săi, precum Nistor Grozavu. Și asta la fel cum s-a întâmplat în trecut, când PDM l-a susținut pe Chirtoacă doar ca să nu vină comuniștii sau socialiștii în fruntea capitalei.”, a punctat Harghel.

Tânărul democrat a ținut să-i explice liderului Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, de ce are un rating politic atât de mic. Și asta chiar dacă domnul Mocanu susține că de ani buni deja vorbește oamenilor doar adevărul.

„Ratingul domnului Mocanu spune multe despre faptul cât de serios tratează oamenii ceea ce spune dumnealui și alții. Pentru că dacă este să comparăm rezultatele Guvernului Filip, care chiar astăzi a inaugurat o investiție japoneză la Orhei, unde se vor crea 2500 locuri de muncă și populismele domnului Mocanu, din fericire balanța înclină spre rezultatele concrete ale guvernării.” a declarat vicepreședintele TD.

Sergiu Mocanu a căzut deacord că are un rating mic, doar că acesta se datorează faptului că oamenii nu ar aprecia discursul antimafiot. Drept replică, reprezentantul PD-ului a spus că Sergiu Mocanu are o popularitate scăzută nu din motiv că are un discurs antimafie, dar pentru că a făcut jocul Țopilor la un moment dat, a fost folosit de aceștia exact cum la momentul de față sunt folositi Andrei Năstase și Maia Sandu. Care de altfel ar avea aceeași soartă pe viitor ca Sergiu Mocanu la momentul de față.

„Ați fost folosit de Țopi și s-a văzut acest lucru, după modul în care vă mediatiza atunci Jurnal TV. Aceeași analiști care azi în promovează pe Năstase, atunci vă promovau pe Dvs., s-a văzut și cât de faustuos a fost Congresul Antimafiei când a fost organizat pe banii Țopilor și cât de modest a fost atunci când Țopii deja nu vă mai finanțau.”, a declarat Ion Harghel.

Spre sfârșitul emisiunii, subiectul de discuție a fost inițiativa lui Igor Dodon de a interzice unionismul. Aici fostul PPCD-ist Secăreanu a dorit să se impună, susținând că și această intenție a socialistului Dodon ar fi coordonată cu Plahotniuc. Doar că Secăreanu s-a arătat deranjat după ce Harghel i-a amintit că ideea unionismului a fost profanată de oameni ca el, ca Iurie Roșca, ce l-au făcut pe comunistul Voronin președinte de țară.

În cadrul emisiunii, politicianul Sergiu Mocanu a făcut și o dezvăluire, precum că în prezent PDM face trei sondaje de opinie.

„Azi PDM face trei sondaje de opinie, unul pentru ei, altul pentru public și unul pentru promovare.”, a declarat Mocanu.

La întrebarea moderatoarei de unde cunoaște despre aceste date, Mocanu a declarat că l-au informat oameni din interiorul PDM. Vicepreședintele TD l-a comparat însă pe Mocanu cu celebrul prezicător, Nostradamus. Mai mult, Harghel a declarat mai în glumă mai în serios că cu astfel de declarații, Mocanu se va pomeni în situația în care va fi numit omul lui Plahotniuc, deoarece face declarații despre care nici măcar Plahotniuc nu cunoaște.

loading...

Comments are closed.