Politic

„Dezoligarhizarea” continuă! Site-ul parlamentului Republicii este disponibil de acum încolo și în limba rusă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Informația pe site-ul Parlamentului Republicii Moldova, de acum încolo este disponibilă și pentru vorbitorii de limbă rusă, fiind lansată versiunea rusească a site-ului. Acest proiect este o parte a politicilor promovate de conducerea Parlamentului pentru a oferi drepturi egale tuturor locuitorilor țării.

În viziunea conducerii Parlamentului Republicii Moldova, versiunea monolingvă, este împotriva egalității, creînd obstacole pentru realizarea și apărarea drepturilor omului în diferite sfere ale vieții, transmite actualități.md

Despre lansarea versiunii în rusă, a anunțat președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. „Menționez că traducerea site-ului în limba rusă nu a costat nimic bugetul țării. Totodată, acest proiect ar trebui să sporească accesul la informație a cetățenilor odată cu lansarea versiunii în rusă. Conform recensământului din 2014, aproximativ 400 de mii de oameni au declarat că vorbesc prioritar limba rusă.” 

Versiunea în limba rusă a site-ului Parlamentului RM a fost lansată în cadrul normelor legislative cu privire la drepturile minorităților etnice, care prevede că organele de stat, sunt obligate să prezinte un acces egal tuturor cetățenilor la informația oficială, de interes public.

Site-ul parlament.md este disponibil la moment în 4 limbi: română, rusă, engleză și franceză.

loading...

Comments are closed.