Alte știri

Dezvăluiri din culise: Cum funcționează alianța ACUM-PSRM? Dodon și Maia Sandu au întâlniri frecvente cu ușile închise

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful statului, Igor Dodon, susține că în fiecare dimineață de luni, la ora 7:30, are întrevederi cu prim-ministra Maia Sandu, conducerea Blocului ACUM și cea a PSRM, la care sunt discutate prioritățile și subiectele de actualitate. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la NTV Moldova, la care Dodon a mai povestit că discuțiile sunt constructive, că există opinii diferite în privința multor subiecte, dar că până la această etapă nu a avut discuții în contradictoriu cu Maia Sandu.

Șeful statului a mai precizat că nu și-a imaginat că o va propune pe lidera PAS la funcția de premier, că vor fi atât de compatibili și vor avea o astfel de conlucrare bună, chiar dacă au viziuni diferite în privința multor aspecte, scrie Zdg.md. 
 
În contextul obținerii de către Irina Vlah a celui de-al doilea mandat la conducerea UTA Găgăuzia, Igor Dodon și-a exprimat speranța că Maia Sandu va efectua o vizită în regiune, unde susține că prim-ministra s-ar bucura de mai multă susținere politică datorită alianței cu PSRM.
 
Totodată, acesta a declarat că în formula actuală R. Moldova ar avea de câștigat, deoarece Maia Sandu ar culege cele mai bune lucruri pentru Moldova la Bruxelles, pe când el – la Moscova. Întrebat despre pașii care urmează a fi întreprinși de către majoritatea PSRM-ACUM pentru soluționarea problemei transnistrene, Igor Dodon a declarat că majoritatea parlamentară ar fi încă foarte fragilă pentru a discuta un subiect atât de complicat.
 
Amintim că în lupta electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016 a fost marcată de acuzații dure între contracandidații Maia Sandu și Igor Dodon, de o amplă campanie de denigrare la adresa actualei prim-ministre și de declarațiile prompte ale Maiei Sandu de a-l trage la răspundere penală pe actualul șef de stat.
Este posibil ca imaginea să conţină: 15 persoane, oameni în picioare, mulţime şi în aer liber
loading...

Comments are closed.