Externe

După ultimele sancţiuni, fiica vitregă a ministrului Lavrov a rămas fără casa de 4 milioane de lire din Londra

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusia a fost lovită de 65 de noi sancţiuni impuse de Marea Britanie, într-o mişcare gândită să vizeze „industrii strategice şi persoane cheie”, potrivit Ministerului de Externe.

Astfel, printre noii afectaţi se numără şase bănci şi o companie de apărare care produce drone, precum şi Grupul Wagner, despre care Marea Britanie a spus că ar fi fost însărcinat cu asasinarea preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, relatează The Guardian.

„Primarul” Melitopolului, o regiune din sud-estul Ucrainei aflată în prezent sub ocupaţie militară rusă, este, de asemenea, vizat de sancţiuni pentru „colaborare” cu forţele invadatoare.

Printre persoanele cărora le-au fost îngheţate activele din Marea Britanie se numără miliardarul, cu afaceri în domeniul petrolului, Eugene Shvidler, care are legături strânse cu Roman Abramovici, Herman Gref, directorul executiv al celei mai mari bănci din Rusia şi Polina Kovaleva, fiica vitregă a ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, care deţine o casă de 4 milioane de lire sterline în Londra.

loading...

Comments are closed.