Alte știri

Ea are 11 ani, el 35. Căsătoria lor a șocat pe toată lumea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Există iubire când vine vorba despre o căsătorie între o fată de 11 ani și un bărbat de 35 de ani? Dar consimțământ? Această tradiție îndelung criticată este o realitate, mai ales în țările slab dezvoltate.

Căsătoria în care sunt implicați copii este răspândită în multe țări, chiar dacă există legi care o condamnă. Practica este predominantă mai ales în țările din Asia și Orientul Mijlociu. În majoritatea părților din Arabia Saudită și Yemen, fetele cu vârste între 10 și 13 ani sunt căsătorite cu bărbații care sunt trecuți de 30 de ani.

UNICEF și un site de matrimoniale au încercat să arate printr-un video efectele nefaste ale căsătoriei de la o vârstă timpurie. Acesta s-a viralizat imediat.

Există mai mult de 15 milioane de copii care sunt forțați să se căsătorească. Tendința, în loc să se diminueze, progresează. Fetele din Arabia Saudită și Yemen sunt obligate să se căsătorească la vârsta fragedă de 9-10 ani, transmite Antena1.

Deși bărbații promit că nu se vor atinge de fetele respective până ce vor atinge vârsta maturității, aceștia își încalcă jurământul.

Acesta este doar un videoclip, dar din păcate înfățișează realitatea. Părinții se despart de fiicele lor la o vârstă fragedă, iar toată viața lor va fi distrusă.

loading...

Comments are closed.