Editoriale

EDITORIAL: Andrei Năstase a pierdut detașat dezbaterea dintre Maia Sandu și Andrian Candu!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Chiar dacă duelul politic dintre Maia Sandu și Andrian Candu s-a terminat fără a se evidenția un câștigător, analiștii politici au scos în evidență marele învins – Andrei Năstase. Da, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, este cel care a avut de pierdut cel mai mult de pe urma dezbaterei dintre Maia Sandu și Candu. Iar următrul sondaj îl va prezenta probabil pe fostul lider al protestelor, ca având un scor de 0,5%.

Înaintea alegerilor prezidențiale, Năstase se bucura de încrederea a circa 30 / 40 % din alegători. Cu toate acestea, prin vicleșugul sondajelor făcute de ONG-urile ei, Maia Sandu a reușit să-l scoată din cursa electorală pe Năstase, în favoarea ei desigur. Ca după alegeri, oamenii să uite practic de Năstase și să o vadă pe Maia Sandu drept unicul lider al opoziției pro-europene. Iar drept dovadă în acest sens sunt și sondajele realizate ce ne arată că Andrei Năstase se bucură de încrederea a doar 1% din populația țării, în timp ce Maia Sandu se bucură de încrederea a aproape 5% din cetățeni. Știrbirea imaginii lui Năstase și retragerea lui în favoarea liderului PAS, s-a răsfrânt negativ și asupra Platformei DA, care nu mai are nici o șansă să acceadă în viitorul Parlament. Electoralul Platformei DA fiind practic înghițit de PAS.

După duelul de aseară dintre putere și opoziție, și mai mult s-a consolidat poziția Maiei Sandu ca unic lider al opoziției. Oamenii doar despre ea vorbesc și ea singură, la un moment dat, a declarat că PAS-ul desinestătător ar putea acumula suficiente voturi pentru a forma un guvern. Desigur că realitățile politice sunt altele, doamna Sandu a transmis doar un mesaj electoratului care încă se mai gândește să voteze pentru Platforma DA, ca să nu-și piardă votul și să voteze pentru PAS.

Într-o postare pe facebook, Constantin Cheianu, cel care în campania prezindețială se întreba dacă nu cumva Maia Sandu face jocul lui Plahotniuc, a scris că liderei PAS îi lipsește impresia de forță, de luptătoare și că zâmbetul de superioritate pe care-l afișa Maia Sandu în emisiune, a fost unul fals, care mai mult a defavorizat-o. Cheianu a făcut referință și la modul cum se îmbracă lidera PAS, declarând că într-o dezbatere de acest gen contează totul, iar haina pe care și-a ales-o Maia Sandu și care părea un pic mare și nepotrivită pe ea, a dezavantajat-o.

Drept dovadă că fostul lider al protestelor, care reușea să adune 100 000 de oameni în PMAN, timp în care Maia Sandu era undeva printre mulțime, iar Năstase era aclamat de marea de oameni de pe scena demnității, sunt ultimele proteste, la care au participat puțin peste 100 de cetățeni ai Republicii Moldova.

Este Maia Sandu un proiect al lui Plahotniuc, sau de ce Andrian Candu pe lidera PAS a provocat-o la dezbateri, este o întrebare la care trebuie să se gândească Andrei Năstase. Dar putem deduce ușor că și dezbaterea asta a fost o regie făcută de oamenii din spatele lui Candu și Maia Sandu, să arate că liderul opoziției este ea, iar Andrei Năstase nu contează.

Poate e prea mult spus că Maia Sandu este proiectul lui Plahotniuc, dar cu siguranță Maia Sandu e agreată de oamenii lui Plahotniuc, care au început sa aibă un obiectiv comun cu cei de la PAS: eliminarea din politică a Platformei DA și a lui Andrei Năstase.

 

loading...

Comments are closed.