Alte știri

EDITORIAL VIDEO // Ipocrizia are nume – PAS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Suntem în săptămâna patimilor, iar noi, moldovenii, creștini fiind din moși strămoși, ar fi trebuit să ne reamintim și să retrăim ultimele zile din viața pământească a lui Iisus Hristos. Primele trei zile din această săptămână se numesc mari și sfinte, iar creștinii ortodocși ar fi trebuit să le cinstească așa cum se cuvine, prin rugăciune, gânduri bune și smerenie. Zic ar fi trebuit, pentru că am văzut miercuri un adevărat desfrâu în fața Curții Constituționale. Dansuri, chiote, multă ură și minciună. Uitând de regulile pandemiei, uitând de Dumnezeu și patimile lui Hristos, oamenii adunați de PAS și Renato Usatîi, au încins o horă ca în anii cei buni.

Încă de la romanii atici se știe că pentru a menține controlul asupra oamenilor, trebuie să le oferi show și pâine. La capitolul pâine, Maia Sandu stă mai prost, pentru că e din ce în ce mai scumpă, motiv pentru care, oferă mai mult circ, mai mult show politic. Și cum circ fără clovni nu este circ, Maia Sandu l-a scos în stradă și pe Renato Usatîi. Primarul călător al Bălțului și-a întrerupt a doua vacanță din Dubai, pentru ca împreună cu PAS să facă presiune pe judecătorii Curții Constituționale, chiar dacă se știa demult ce decizie va lua Curtea Constituțională. Și asta pentru că deciziile sunt doar citite de Domnica Manole, dar se i-au în clădirea președinției, de către Maia Sandu și consilierii săi. Într-un final, Domnica Manole a anunțat anularea Stării de Urgență. La modul practic, Curtea Constituțională a Moldovei a anulat COVID-ul, pentru că prin anularea stării de urgență, s-au anulat interdicțiile impuse de pandemie. Și toate astea pentru ca Maia Sandu să poată semna decretul privind dizolvarea Parlamentului.

Câteva milioane pentru alegeri? Nu-s probleme, mai ales pentru PAS-ul Maiei Sandu. Litrul de benzină costă deja peste 20 de lei, iar până pe 11 iulie, intuiesc eu, carburanții vor fi din ce în ce mai scumpi. Care e legătura dintre prețul la benzină și Maia Sandu? Simplu de tot. Una din cele mai mari rețele de benzinării din țară o finanțează pe Maia Sandu. Ziarul de Gardă a făcut o investigație și a scos la iveală că mii de lei au mers în contul de campanie al Maiei Sandu de la respectivii petroliști. Iar pentru alegerile parlamentare, în conturile PAS, de la aceeași petroliști vor curge și mai mulți bani. Miza este mare, iar petroliștii au nevoie de acoperire politică, pentru a putea majora cât vor ei prețul la benzină și motorină. De asta Maia Sandu tace și se preface că nu vede această problemă, chiar dacă anterior, mai mulți cetățeni au claxonat în fața palatului prezidențial ca să atragă atenția președintelui.

Ipocrizia are nume în Republica Moldova, sau mai bine zis, are partid – PAS. Deci e lucru știut că echipa Maiei Sandu nu prea o are cu biserica și religia. Ei au demonstrat că preocuparea lor sunt drepturile minorităților homosexuale. Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, participă activ la mitingurile LGBT, pentru că așa trebuie să facă toți oamenii buni, în viziunea acestuia. În același timp, Alaiba a tot țipat în pandemie că preoții omoară moldovenii, omoară părinții și buneii noștri, că bisericile trebuiesc închise, pentru că acolo se adună lume și se răspândește COVID-ul. Dar oare în fața Curții Constituționale, nu a fost COVID? Sau când îi trebuie ceva Maiei Sandu, COVID nu-i, distanța nu mai trebuie păstrată, măști nu trebuie de purtat. Alt personaj din PAS, aceeași mostră de ipocrizie, Ala Nemerenco, consilierul Maiei Sandu pe domeniul sănătății. După ce s-a terminat veselia organizată împreună cu Usatîi din fața Curții Constituționale, consilierul Maiei Sandu scrie pe Facebook că iată, virusul ucigaș face prăpăd în India și că de sfintele sărbători de Paște, moldovenii să nu meargă la sfințit păscuțele, să nu meargă la cimitir,, pentru că-i COVID. Deci la protestele Maiei Sandu nu-i COVID, dar la biserică este COVID. Și da, la protest nimeni nu a păstrat distanța socială și nu a purtat masca corect.

Revenind la clovnii politici. Câteva zile în urmă, Igor Grosu anunța că PAS nu are ce discuta cu bandiții. Dar același Grosu, în fața Curții Constituționale, era alături de Renato Usatîi. Mai multe surse zic că între PAS și Usatîi deja este o alianță și poartă discuții de mult timp în culise. Dar întrebarea acum ar fi alta. Cum PAS nu vorbește cu bandiții, dacă aliatul principal al lor este acum Renato Usatîi? Întreb, pentru că Maia Sandu l-a numit în repetate rânduri pe Usatîi bandit.

Chiar dacă în societate avem mulți cretini, noi, majoritatea poporului, suntem creștini. De Paște, va trebui să mergem la sfințit Pasca și ouăle roșii. Așa e tradiția, așa-i creștinește. COVID-ul nu l-a anulat nimeni, așa că la Biserică, în Noaptea Învierii, să purtați masca corespunzător și să păstrați distanța. Ar fi frumos să luăm exemplul unui oraș din România, când de Paștele Catolic, oamenii au stat frumos, organizat, cu distanța corespunzătoare, la sfințit păscuțele. Să nu vă îmbulziți nici când Preotul va aduce Focul Haric, cu siguranță va ajunge la fiecare creștin. Dumnezeu să-i ierte și pe cei care în miercurea mare au organizat dansuri la Curtea Constituțională. Mă rog de mă iertați și pe mine. Hristos a Înviat!

Autor: Ion Harghel, radarpolitic.md

loading...

Comments are closed.