Alte știri

EDITORIAL VIDEO // Virusul ATACĂ NOAPTEA, nu și la concert. Alaiba prășește cu ProTV – săptămâna prostiilor PAS

Pinterest LinkedIn Tumblr

Virusul atacă noaptea, la concerte și parade COVID nu este, careul de 1 septembrie a fost interzis din cauza ambuteiajelor… nu sunt fraze desprinse de la vreun număr de comedie, dar declarații făcute de așa-numitul Guvern Harvard. A fost suficientă o emisiune la care a participat Premierul Natalia Gavrilița și o conferință de presă susținută de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, ca moldovenii să se convingă că au parte de cea mai incompetentă conducere. Apropo de prestigioasa Universitate Harvard, eu cred că noi, moldovenii, trebuie să semnăm o petiție prin care să le solicităm ca să le retragă diplomele date ăstora din PAS. Nu de alta, dar prin prostiile pe care le fac și spun, doar discreditează universitatea. Nu credeți? Priviți aceste secvențe video.

Vremurile bune se transformă încet încet în vremuri nebune. Iar primii care s-au convins de acest lucru sunt profesorii și toți lucrătorii din sistemul de educație. În loc să lanseze campanii de informare, în loc să vină cu soluții, Premierul Natalia Gavrilița vine cu ultimatumuri. Profesorii să se vaccineze sau să plece! Iată așa, scurt și clar. O declarație desprinsă parcă de la bolșevici, care atunci când organizau primele colhozuri, spuneau țăranilor că nu este obligatoriu ca să renunțe la pământul lor și să intre în colhoz, dar dacă nu fac asta, vor fi deportați în Siberia. Și Gavrilița amenință profesorii cu demisia în condițiile în care Republica Moldova și așa nu dispune de suficiente cadre didactice. Dacă în 2010 în instituțiile de învățământ activau peste 60 000 de persoane, până în 2019, peste 12 000 au plecat. Și în acest interval de timp vă amintesc că peste 3 ani ministerul Educației a fost condus de Maia Sandu, Grosu și alți fruntași ai PAS-ului care pretind că au reformat domeniul. De ce au plecat atât de mulți profesori dacă s-au făcut reforme? Câți vor mai pleca după declarațiile tâmpite făcute de Gavrilița?

Vremurile nebune le-au simțit și părinții, dar și elevii. Chiar dacă Guvernul PAS a organizat Parada Sărăciei, chiar dacă Guvernul PAS a permis organizarea unui concert ce a durat 3 zile și a adunat peste 15 mii de spectatori, tradiționalele careuri de 1 septembrie, care nu adunau niciodată mii de oameni, au fost interzise. Motivul invocat fiind COVID-ul, firește. Adică la parada Maiei Sandu, COVID nu era, dar la careu, gata, el stă de-a gata să atace. Și asta nu e tot. Cu toate măsurile luate până acum, peste 100 de școli din toată țara vor desfășura lecțiile on-line. Iar alte instituții de învățământ sunt obligate să desfășoare lecțiile în câteva schimburi. Aceste măsuri desigur că au nemulțumit părinții elevilor care au și organizat un protest în fața Guvernului chiar pe data de 1 septembrie. Iar protestele împotriva acestor incompetenți din PAS, cred eu, abia încep.

Dar dacă nu vreți lecții on-line, Premierul Gavrițila propune profesorilor să organizeze lecțiile afară, sub cerul liber. Apropo, n-ar vrea oare dumneaei și toți oamenii lor buni să dea un exemplu și să iasă din birourile lor luxoase ca să lucreze afară, pe iarba din jurul Guvernului? Și dacă vor zice că-i posibil în astfel de condiții de lucrat, mai știu eu, poate acceptă și profesorii cu elevii această idee năstrușnică, ca să nu-i dau un alt calificativ.

Și dacă am pomenit de iarbă, nu pot să-l trec cu vederea pe Dumitru Alaiba. Probabil cel mai ridicol deputat din PAS care este gata să facă orice pentru a se băga în seamă. De sărbătoare creștină, Adormirea Maicii Domnului, Alaiba a mers chipurile să lucreze în câmp, dar nu oricum, dar cu ProTV din urma sa, ca să-i vadă toți moldovenii isprava la știri. Un exercițiu de PR grețos, după cum l-a descris și fostul deputat al Blocului ACUM, Maria Ciobanu. Citez: „Mai scârbos decât PR politic poate fi doar… PR politic! Ieri un post TV i-a dedicat unui deputat minute întregi cum se prostește. Ba era la prășit, deși această perioadă a trecut, ba întorcea lucerna în apa de ploaie, ba bătea în ceva, care nu necesita bătutul lui cu un ciocan greu, ba cosea, deși prin glod nu am mai văzut pe nimeni să o facă…”, citat încheiat. Dumitru Alaiba nu în zadar a oferit însă acest circ. De la romanii antici se știe că pentru a mulțumi masele, trebuie să le oferi circ și pâine. Iar cum la capitolul pâine, Guvernul PAS stă mai prost, ne oferă tot mai mult circ. Mai ales că au clovni din belșug.

Și toate aceste lucruri trăsnite, oamenii buni ai Maiei Sandu au reușit să le facă doar într-o singură săptămână. Vă imaginați câte ne vor arăta ei în 4 ani de zile? Cu toate că, sunt aproape convins, Guvernul Gavrilița nu va rezista mai mult de 1 an de zile. Mai ales că și planul lor de acțiuni, apropo, este doar pentru un an făcut. Poate că ăsta și le este planul, scopul? Să-și bată joc de popor, apoi să plece? Timpul ne va arăta. Păcat doar că noi, cetățenii simpli, vom avea de pierdut, dar și de plătit. Guvernul PAS a reușit deja să ne mărească datoria de stat cu încă 236 milioane de dolari. Prețurile abia urmează să explodeze. Vremurile bune se dovedesc a fi nebune.

Autor: Ion Harghel, Radar Politic

loading...

Comments are closed.