Alte știri

EDITORIAL // Vremurile bune încep fără Mihai Eminescu? Despre valorile Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fără steag de cultură un popor e o gloată, nu o oaste – spunea Nicolae Iorga, o personalitate excepțională, un om politic, dar mai întâi de toate un cărturar genial care este mereu actual. Iar filosoful german, Immanuel Kant, spunea că – Un popor fără cultură e un popor ușor de manipulat. Și-i citez pe acești mari oameni, acum, deoarece pe data de 15 iunie s-au împlinit 132 de ani de la moartea poetului nepereche, geniul culturii universale, Mihai Eminescu. Și fiind o zi atât de importantă pentru noi ca și popor, din partea conducerii de vârf a Republicii Moldova, din partea președintelui Maia Sandu, nu a fost nici măcar un cuvânt scris pe Facebook, nu tocmai să meargă cu o floare la bustul marelui poet național, care se află la doar câțiva pași de palatul de fildeș în care s-a încuiat șeful statului. O rușine mare cred eu, mai cu seamă că Maia Sandu a fost și ministru al Educației. Dar pornind de la cele spuse de Iorga sau Kant, Maiei Sandu nu-i pasă de cultură, deoarece ea ne vrea pe noi să fim o gloată mare de oameni ușor de manipulat. Iorga a fost apropo și un mare om politic. O să vedeți în continuare o adresare a acestuia din anii 1930 și comparați cu ce mesaje ieftine, lipsite de esență vin astăzi politicienii noștri.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Dar gloata este deja formată, poporul nostru este deja ușor de manipulat, la asta lucrând asiduu de presa aservită de partid, dar mai nou și de sutele de profile false de pe Facebook ce constituie o adevărată de trolli ai Partidului Acțiune și Solidaritate. Trollii Maiei Sandu au comentat peste tot pe unde s-a scris despre faptul că șeful statului a uitat de Mihai Eminescu. Niște comentarii stupide, care provoacă greață oricărui om conștient de ceea ce reprezintă pentru cultura noastră, Mihai Eminescu. Trollii PAS au început a explica că a uita de Mihai Eminescu nu este cel mai grav lucru, că nu-i asta cea mai mare problemă a țării sau că Eminescu demult a murit și o floare nu-l încălzește nici pe el și nici pe noi. Alți trolli au scris că Maia Sandu are treburi mai importante de făcut. Și eu mă întreb, oare ce face toată ziua Maia Sandu, dacă de nimic concret nu răspunde? De-i litru de benzină mai mult de 1 EURO, nu-i treaba Maiei Sandu, de sunt loviți de grindină agricultorii, Maia Sandu nu are atribuții să-i ajute, de pensii sau salarii nici nu mai zic nimic. Și eu cunosc foarte bine care sunt atribuțiile Maiei Sandu, dar vă amintesc cum dânsa promitea că va veni cu inițiative legislative și va sta pe capul deputaților până pensia va fi de 2000 de lei. Știți câte inițiative legislative are în aceste aproape 7 luni de când e șef de stat? Zero!

Maiei Sandu nu-i pasă de Mihai Eminescu și de valorile sau credința noastră, pentru că dânsa, fiind școlită de ONG-urile miliardarului și oligarhului George Soros, are misiunea de a accelera globalizarea în Republica Moldova. Am observat și că așa-numiții progresiști din PAS au intenția de a „deschide” societatea noastră, fără a înțelege natura umană și mai ales ignorând tocmai ceea ce ridică omul deasupra animalelor, conștiința da. Habar nu au adepții Maiei Sandu că această conștiință are nevoie de hrană pentru a evolua. Iar mesajul progresiștilor finanțați de Soros este același peste tot în lume, în asta și constând globalizarea. Dacă o să analizați și ceea ce spune intelectualul român, Mihail Neamțu, probabil că o să rămâneți șocați că-i regăsiți în descrierea domnului Mihail Neamțu anume pe cei din PAS.

Suntem acum în plină campanie electorală, iar majoritatea moldovenilor sunt creștini, oameni cu frică de Dumnezeu, motiv pentru care, ca să nu piardă din voturi, cred că deputații PAS nu vor mai participa la marșul LGBT ce va avea loc pe data de 20 iunie, așa cum o făceau în anii trecuți. Și eu nu sperii pe nimeni cu homosexualii, pur și simplu constat că anume oamenii din PAS sunt promotorii acestor idei. Numai deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a scris zeci de statusuri împotriva bisericii și coincidență, tot Alaiba a participat în 2017 și la marșul LGBT. Iar în 2018, de 8 martie, Centrul de Informații GENDERDOC-M, împreună cu Platforma pentru Egalitate de Gen au organizat „Marșul solidarității între femei”, eveniment la care a participat și Maia Sandu. Ce a însemnat acel marș? Haideți să vă citesc din comunicatul oficial de pe site-ul GENDERDOC-M, astfel încât să nu mă acuze nimeni de manipulare. Citez: „Participanții la marș au afișat lozinci care exprimau solidaritatea cu grupurile de femei, ale căror drepturi nu sunt respectate. Printre acestea sunt : „solidaritate cu femeile migrante”, „Eu sunt solidară cu femeile homosexuale și bisexuale, „Suntem solidare cu victimele violenței în familie”, „Suntem solidari împotriva stereotipurilor”, „solidaritate cu femeile în etate”.”

Și toate aceste lucruri, toate aceste marșuri mascate sub lozinci de solidaritate și egalitate nu fac decât să ne conducă spre ceea ce la Bruxelles deja este lege, renunțarea la mamă și tată în favoarea părinte 1 și părinte 2. Astfel, Parlamentul European a elaborat un nou ghid lingvistic, destinat politicienilor și oficialilor, prin care se interzice folosirea termenilor ca „mamă”, „tată”, „trans”, „gay” sau „lesbiană”, pe motiv că ar putea fi lipsite de respect pentru anumite minorități etnice sau de gen. Conform noului ghid lingvistic european, „căsătorie gay” trebuie înlocuită cu „căsătorie egalitară”, iar în loc de „drepturile homosexualilor”, trebuie folosită construcția „comportament egalitar, echitabil”. Și bineînțeles, să nu se mai spună „mamă” și „tată”, ci termenul generic de „părinți”. Deocamdată, nu e obligatoriu pentru toți. Dar, de obicei, începe la acest nivel, pentru a pătrunde apoi în tot corpul social, drept normă.

Dacă a uita de Mihai Eminescu înseamnă a porni vremuri bune, dacă cei ce renunță la credința și cultura noastră, sunt oameni buni, atunci eu personal, mă dezic de așa vremuri și astfel de oameni. Și închei cu un citat de Nicolae Iorga, dedicat celor care nu vor să accepte adevărul – Poți închide ochii, dar nu poți stinge soarele.

Autor: Ion Harghel, Radar Politic

loading...

Comments are closed.