Editorialist din România: Maia Sandu continuă politica vițelului care suge de la două vaci

Situația din Ucraina, care ne întristează și ne afectează pe toți, este una care vizează și Republica Moldova. Asta pentru că avem acolo regiunea transnistreană. În ultimul timp s-a tot vehiculat în presă despre posibilitatea unei provocări în Transnistria.

Această regiune nu este controlată de guvernarea de la Chișinău încă de la începutul anilor 90. Acolo avem un conflict înghețat care, mai ales în situația actuală, poate fi încălzit.

Republica Moldova, ca și România, a primit un număr mare de refugiați. Asta este un lucru care orice țară îl face și indică faptul că suntem oameni. Diferența mare între noi este politica dusă de actuala guvernare. Doamna Maia Sandu, care se declară pro-europeană, și toată guvernarea sa, duc o politică absolut duplicitară. Pe de o parte susțin Ucraina, Maia Sandu nu a recunoscut anexarea Crimeea de către Rusia, dar pe de-altă parte nu vor să strice ”relația” cu Rusia. Este ca și cum soția unui bărbat e bătută de vecin, dar el nu vrea să strice relația de vecinătate. E inadmisibil. Observ, cu părere de rău, că doamna Maia Sandu continuă politica vițelului care suge de la 2 vaci. Ar fi timpul ca să decidă unde vrea. Biblia spune că nu poți sluji la doi stăpâni ( Matei 6:24). Uneori am impresia că actuala guvernare de la Chișinău face jocul Rusiei într-o formă mascată. Mă așteptam de la Igor Dodon să se comporte așa, dar nu de la doamna Maia Sandu.

Sper că declarațiile de ieri din Ucraina să o trezească la realitate pe doamna Maia Sandu.

Autor: Paul Szasz Sebeș, editorialist român
(Opiniile îmi aparțin și nu implică redacția publicației)

Total
0
Shares
Total
0
Share