Alte știri

Facebook a atins valoarea de 1 trilion de dolari, după ce a câștigat două procese anti-concurențiale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Acțiunile Facebook Inc. au înregistrat, luni, cea mai mare creștere în timpul unei zi din ultimele două luni, după ce a câștigat două procese anti-concurențiale, valoarea sa de piață ajungâng la 1 trilion de dolari pentru prima dată. Asta a făcut ca gigantul social-media să fie compania care a atins acest nivel în cel mai scurt timp, informează Digi24.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Facebook a urcat cu până la 4,4%, cel mai mult din 29 aprilie, după ce o instanță a aprobat cererea Facebook de a revoca plângerile depuse anul trecut de către Comisia Federală pentru Comerț din SUA și procurorii generali ai acestei țări.

Acțiunile au crescut cu 29% în acest an, după ce pandemia de Covid-19 a mărit dependența publicului de aplicațiile Facebook pentru a păstra legătura cu prieteni și afaceri, astfel ducând la o creștere constantă a utilizatorilor și o cerere puternică pentru publicitatea online.

La aproape trei ani după ce Apple a devenit prima companie americană care ajunge la pragul de 1 trilion de dolari, acum există alte patru companii americane de tehnologie care se laudă cu suma formată din 13 cifre, inclusiv Microsoft, Amazon și Alphabet, care deține Google. Microsoft a ajuns la nivelul de 2 trilioane de dolari săptămâna trecută.

Facebook, printre fondatori fiind Mark Zuckerberg, a apărut în 2004 la Universitatea Harvard. Este cea mai tânără companie din cele patru, ajungâng la 1 trilion de dolari în doar 17 ani.

Creșterea a avut și un cost. Zuckerberg a fost atât de concentrat pe adăugarea de utilizatori și venituri – inclusiv prin achiziția aplicațiilor cu care concura, Instagram în 2012 și WhatsApp în 2014 – încât a ales să ignore unele dintre dezavantajele administrării rețelelor în care mai mult de 3,45 miliarde de oameni contribuie cu conținut, mai scrie Bloomberg.

Citește și: Reacția oficială a BERD privind preluarea operatorului Portului Giurgiulești

loading...

Comments are closed.