Politic

Filtrul Maiei Sandu s-a defectat? Un fost șef de la BEM din perioada când avea loc „jaful secolului”, s-a regăsit în PAS

Pinterest LinkedIn Tumblr

La sfârșitul lunii martie, Maia Sandu a prezentat mecanismele de verificare și selectare a candidaților pentru blocul PAS cu DA. Astfel, lidera PAS a dorit să dea asigurări că oameni compromiși nu vor ajunge în viitorul Parlament pe lista blocului care ar putea să se formeze între PAS și Platforma DA.

Într-un video postat pe facebook, Ion Harghel o contrazice însă pe Maia Sandu, aducând exemplul lui Roman Cojuhari, un fost șef de la BEM, care acum se regăsește în PAS. Harghel a menționat că ceea ce numește Maia Sandu ca fiind o comisie de integritate, este în realitate o „comisie a ipocriților”, dat fiind faptul că persoane compromise, cu un trecut dubios și legături directe cuoligarhii, se bucură acum de sprijinul Maiei Sandu.

„Este clar pentru toată lumea care gândește că din start e foaie verde toată această vorbăraie a binomului PAS cu DA, pentru că Maia Sandu a decis să-l susțină la funcția de Primar al municipiului Chișinău pe finul oligarhului Victor Țopa (n.r.: Andrei Năstase).”, a declarat Harghel.

Dar pe lângă Năstase, comisia de integritate a Maiei Sandu ar fi permis și altor persoane compromise să ajungă pe lista PAS, Harghel făcând referință la Roman Gojuhari, un fost șef de la BEM, din perioada 2013 / 2014.

„Dar prin sita rară a Maiei Sandu, trec și alte personaje, ca de exemplu acest Roman Cojuhari. La prima vedere, un tânăr care este deranjat de tariful la gazul natural. Dar dacă este să căutăm un pic cine este insul, vedem că el a fost ditamai șef al Secției Marketing al BEM-ului prin 2013, 2014. Coincidență sau nu, în acea perioadă de la BEM se fura miliardul de către șeful Maiei Sandu, Vlad Filat. Când alde Mihai Ghimpu, dar și economiști adevărați, spuneau în 2014 că Filat fură Banca de Economii, Roman Cojuhari cataloga aceste informații ca fiind false.”, a mai adăugat Ion Harghel.

„Într-un pas bun”, emisiunea de autor a lui Ion Harghel poate fi urmărită integral mai jos:

loading...

Comments are closed.