Economic

FOTO // Aparatele de zbor Airbus 320 şi Boeing 737, vor putea fi reparate de astăzi și la Iași

Pinterest LinkedIn Tumblr

SC Aerostar SA a inaugurat centrul de mentenanță destinat avioanelor civile, primul avion, intrând deja în hangar, informează Telegraph.md cu referire la Consiliul Judeţean Iaşi.

În 2017, SC Aerostar SA a concesionat de la Consiliul Județean, suprafața de 16 000 m.p, pentru o perioadă de 49 de ani, în vederea construirii centrului.

„Ne-am propus să creștem pe piața aviației civile, acum, față de momentul de început, lucrurile s-au schimbat puțin din cauza pandemiei care a afectat profund domeniul dar, suntem încrezători că ne vom atinge obiectivele. Am continuat să investim la Iași în ritmul pe care ni l-am propus de la bun început. Intenționăm să consolidăm și să dezvoltăm centrul pe care îl deschidem acum. Mulțumesc Consiliului Județean Iași care ne-a girat cu încredere și vă spun că vom avea nevoie în continuare de sprijin”, a afirmat Grigore Filip, directorul general al Aerostar.

„Prin deschiderea acestui centru, asistăm la unul dintre cele mai importante momente din ultimii ani în județul nostru. Astăzi, Iașul primește un loc pe harta aeronauticii internaționale. Activitatea care se va desfășura, începând de astăzi, aici, este perfect integrată în planul de dezvoltare a aeroportului ieșean. Încă de la început s-a dovedit a fi un proiect ambițios, pe care l-am sprijinit, acesta aducând Iașului 150 de noi locuri de muncă și făcându-l mai atractiv pentru companiile aeriene. Odată cu deschiderea acestui centru de mentenanță încercăm să dezvoltăm la aeroportul ieșean și un centru regional pentru situații de urgență”, a afirmat, la inaugurare, Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași

Hangarul are suprafața de peste 8300 de mp, fiind construcția pe structură metalică cu cea mai mare deschidere (30 m) construită până acum în țara noastră.

Image may contain: airplane and outdoorImage may contain: one or more people, people standing and outdoorNo photo description available.Image may contain: sky, bridge and outdoorImage may contain: 1 person, standing, shoes and basketball courtImage may contain: 1 personImage may contain: 1 personImage may contain: airplane and outdoorImage may contain: 1 person, standingImage may contain: 1 person, standingImage may contain: one or more people and people standingImage may contain: one or more people and indoorImage may contain: sky, airplane and outdoorImage may contain: airplaneImage may contain: 1 person, standingImage may contain: one or more people and people standingImage may contain: airplaneImage may contain: airplane

loading...

Comments are closed.