FOTO // Conducerea Orheiului, după intemperiile de ieri: “Autoritățile locale depun toate eforturile pentru a repara pagubele din oraș”

Peste 150 de muncitori muncesc neîncetat pentru a înlătura consecințele furtunii, care a lovit puternic și municipiul Orhei. Lucrările de refacere a infrastructurii afectate au început după miezul nopții, iar primele rezultate sunt deja vizibile. De pe străzile principale din oraș au fost înlăturate ramurile, care au blocat trecerea pietonilor și șoferilor. A fost evacuată apa de pe carosabil, iar mai multe terenuri de joacă au fost curățate de noroi.

„Autoritățile locale depun toate eforturile pentru a repara pagubele din oraș. Siguranța și confortul dumneavoastră sunt prioritare pentru noi, și suntem hotărâți să revenim la normalitate în cel mai scurt timp posibil. La această oră, străzile principale sunt accesibile pentru pietoni și șoferi. Puteți circula liber!”, a scris primarul Tatiana Cociu pe canalul de Telegram.

Echipați cu ustensilele necesare și 20 de unități de tehnică, muncitorii desfășoară mai multe operațiuni pentru a înlătura consecințele intemperiei.

Una dintre principalele activități – curățarea și deblocarea drumurilor. Echipele lucrează asiduu pentru îndepărtarea ramurilor și a copacilor căzuți, care blochează accesul pe anumite artere rutiere. Aceasta este o sarcină prioritară pentru a restabili circulația și pentru a permite locuitorilor să se deplaseze în siguranță.

De asemenea, lucrătorii sunt implicați și în evaluarea și repararea daunelor provocate infrastructurii. De la reparații la rețelele de utilități, cum ar fi electricitatea și alimentarea cu apă, până la refacerea trotuarelor și a podețelor, aceștia se străduiesc să reabiliteze infrastructura esențială.

În același timp, echipele de intervenție monitorizează eventualele riscuri, care ar putea surveni, cum ar fi – alunecările de teren sau inundațiile.

“Transmitem un sincer mulțumesc tuturor muncitorilor, care muncesc neobosit pentru a restabili ordinea în oraș. Datorită eforturilor acestora, mai multe străzi și trotuare sunt acum accesibile, iar riscurile sunt reduse”, a menționat Tatiana Cociu.

Conducerea Orheiului îndeamnă persoanele aflate în situații de risc sau care au nevoie de asistență să se adreseze la Primărie sau să apeleze la numerele de telefoane, disponibile 24 de ore:

+37379990437
+37360213783
+37379297278
+37368227776

Total
0
Shares
Total
0
Share